Ezeket látta már?

Orrgyulladás, érzékenység

Kérdés: Az lenne a problemam hogy az orrom begyullad vagyis idonkent teljesen piros lex es az orcsontom faj ,a hidegre is nagyon erzekeny teljesen bedagad piros es korulotte az arcom is piros lesz.Voltam mar szakorvosnal es azt mondta hogy kisebb orsoveny ferdulesem van es bevannak gyulladva az orr nyalkahartyak kaptam erre orrspret de nem hasznalt.Lehet ez allergias tunet,?,mert ket evel ezelott meg telen is alergias voltam tüszogtem es a allergia gyogyszert szedtem de egyszercsak megszunt a tusszoges es mar ket eve nincs alergiam pedig kiskorom ota allergias voltam

Válasz:

Az orral általában két dolgot szoktak kapcsolatba hozni: az orrsövényferdülést és az allergiát... Esetleg még az orrpolipot, a többi az lényegesen ritkábban előforduló betegség, állapot.

Ami a leírtakat illeti, ha gyermekkora óta fennáll/t az allergia, elképzelhető, hogy ez újra fellángolt szénanátha formájában és ez okozza a néha igen erős tüneteket.

Az allergia lehet szezontól független is, azaz pontosabban többféle szezonban létező többféle allergén is okozhatja, tehát tavasztól őszig főleg a virágzás, míg a többi évszakban pedig a házipor, a penész, a hideg stb.

Ami javasolható: allergológiai szakrendelésen részletes allergiás bőrteszt, feltehetően ezt régebben végeztek csak Önnél.

Az orrsövényferdülés részben esztétikai-korrekciós kérdés, ezt a sebésszel kell megkonzultálni.

Feltehetően e két irány valamelyike - esetleg mindkettő együtt - megoldja majd orrával kapcsolatos problémáit.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához