Ezeket látta már?

Őszi időben mennyire veszélyes vizes ruhában futni? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

sport, vizes futás, koronavírus, covid

A vakcinainfós orvosok részletesen kifejtették, milyen fertőzéseket lehet elkapni egy extrém sportversenyen és a villamoson.

Kérdés: Tisztelt Orvosok! A hétvégén (szombaton) akadályfutáson szeretnék indulni, ahol vizes akadályok is lesznek. Az elmúlt versenyek képeit nézegetve, akár derékig is érhet a víz. Ebben az őszi időjárásban kicsit ijesztő számomra. Egészségügyi szempontból milyen kockázatot jelent szabadban vizes ruhában futni? ( Saját tapasztalatom még nincs, először indulnék)

Válaszok: Legionellosist, leptospirosist, plesiomoniasist, aeromoniasist, anthraxot, hepatitis a-t, hantavirosist, limfocitas choriomeningitist, geohelminthiasist, sporotrichosist, cryptococcosist, histoplasmosist, cryptosporidiosist kaphat potenciálisan. Jó szórakozást kivánunk.

Azért azt is érdemes tudni, hogy a villamosra felszállva is összeszedhet az ember jelenleg pl. Covid-19-et/egyéb koronavírust, Rhinovírust, Parainfluenzavírust, Norovírust, Calicit, Adenovírust, Staphylococcust, Streptococcust, Moraxellát, Hemophilus influenzaet, és még kb. 50 másik patogént, amit a kolléga fel tudna sorolni.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához