Ezeket látta már?

Berekedtem, de már gyógyulok. Így meg tudnak műteni? Az orvos válaszol

rekedtség, pajzsmirigyrák

Tisztelt orvosok! Szerda reggelre vagyok kiírva altatásos műtétre, a mutató ujjamból szednek ki egy gangliont.

Még sose altattak, ezért is kérdeznék. Amikor most csütörtökön az aneszteziológusnál voltam, lelkemre kötötte, hogy ha lebetegednék, telefonáljak be, és eltolják a műtétet egy héttel. Ezt azért is mondta, mert akkor rekedt volt a hangom. Se láz, se köhögés, se orrfolyás, csak a hangom ment el. Azóta visszajött, bár még nem mondanám 100%-osnak. Kérdezném, hogy ha keddre nem gyógyul meg teljesen, kell-e jeleznem ezt, vagy ez még belefér? Ha szükséges leírom: 36 éves vagyok, Euthyroxot(25mikrogam) szedek, pajzsmirigy-alulműködésem, és trombózis hajlamom (MTHFR heterozigóta) van. Köszönöm szíves válaszukat!

Mindenképpen jelezze holnap reggel az osztályon felvételkor és az altatóorvosnak. Mindig az altatást végző orvosé a végső szó, hogy szerinte még "belefér" az adott megfázás az altathatóságba vagy a fertőzés miatt túl nagy lenne a rizikó és érdemesebb egy másik, választott időpontra eltolni a műtétet, amikor a zajló infekció nem okoz kockázatnövekedést.

Részemről ez még valószínűleg beleférne (bár ehhez vizsgálnom kellene személyesen), hisz már amúgy is javuló az állapota, de az aznapi kollégám dönthet úgy hogy szerinte nem érdemes ezt a kockázatot vállalni és inkább halasszanak.

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol