Ezeket látta már?

Reumatoid artritisz?

2012.02.22. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Kedves Doktor Úr!Édesanyámnak vannak már elviselhetelen fájdalmai hónapok óta.Kezdődött a bal karjában főleg csuklotól,fojamatos fájdalom,főleg este.Van amikor elmúlik és átterjed a bokájára,most meg az ágyékába.Aludni már nem tud a fájdalom miatt.Szedett szteoridot,de nem akar hozzá szokni!Valamelyik orvos azt mondja ízületi betegség másik doktor pedig, hogy nem!Vérkép jó!Volt több féle kivázsgáláson,szív,terhelásen,de semmit nem mutaott az eredmény.A szívére szed gyógyszert mert szívkoszorúér görcse volt évekkel ezelőtt!

Segítségét szerteném kérni, hogy Doktor Úr hogy látja valóban ízületi betegség vagy valami más és esetleg mit ajánlana Doktot Úr!

Köszönöm válaszát előre is!

Válasz:

Természetesen minden fájdalomnak sokféle oka, eredete lehet, de leírása alapján úgy tűnik, hogy itt egyidejű - ill. egymást követő a fájdalom megjelenése, megléte. Ez jelezhet, utalhat valóban ízületi gyulladásra, ún. sokízületi gyulladásra, reumatoid artrtitiszre (RA) konkrétabban. Felteszem a szteroidot szakorvos rendelte...

A szívet érintő betegséggel nem valószínű, hogy ez összefüggésben állna.

A sokízületi betegség autoimmun kórkép, valószínű forrása a szervezet túlzott immunműködése, önmaga sejtjei, szöveti ellen fordulása.

Ajánlom e rovatunkat, cikkeinket is:

http://www.egeszsegkalauz.hu/mozgasszervi-betegsegek/

Javaslat: célszerű lenne mielőbb reumatológiai szakrendelés, vagy reumatológiai osztály felkeresése. E betegségek kezelésében számos lehetőség van, a gyógyszerek terén is (nemcsak a szteroidok), hanem bázisterápiás szerek, betegségmódosító szerek (DMARD) és a biológiai terápiák. Azon felül pedig fizioterápiás kezelési módszerek, lehetőségek.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz