Ezeket látta már?

Sugárterápia után

2012.03.09. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

Sugár terápiát kaptam ennek mellékhatása lett a nyálkahártya és hólyag gyulladás. Fájdalmas, szúró, égető érzés pisiléskor. Elmentem az urológusomhoz, rengeteg gyógyszert kaptam amitől "kicsit jobb" lett de, nem az igazi. Az utolsó vizsgálat már nem mutatott gyulladást és már gyógyszer felírását sem tartott szükségesnek ugyanakkor, még "ha" nem is vészesen fájdalmas a pisilés még mindig fáj. Kérdezném Önt mit tegyek-egyek-igyak a maradék fájdalom is elmúljon? Előre is köszönöm szíves válaszát!

Tisztelettel:

Válasz:

A sugárterápiás kezelésnek mint célzott, de a normális sejtműködést is érintő terápiának lehetnek mellékhatásai, ez esetben az ön által körülírt húgyúti fájdalom és gyulladás.

Amilyen ütemben mérséklődik a terápiát követően a gyulladásos folyamat, azzal párhuzamosan fog csökkenni a fájdalomérzés is.

A húgyúti gyulladás mérséklésére ha nem kell gyógyszereket szednie, (és ha lehet ne is kelljen...) akkor gyógynövénykészítményekkel lehet hatni, a legegyszerűbb kamillateától kezdődően. Talán célszerű lenne a nagyon erősen savasító (épp ezért csípős) hatású ételek kerülése is.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához