Ezeket látta már?

Szűk nadrág terhesség elején

2017.04.19. Módosítva: 2017.04.22.

Kérdés: Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

5 hetes terhes vagyok, a 4. héten, amikor kiderült a teszt alapján, hogy kismama vagyok, akkor még a régi nadrágjaimat hordtam, és észrevettem, hogy nyomja a hasam, és meg is fájdult, sokszor hiába gomboltam ki, ráadásul ülő munkát végzek.

A túl szoros nadrág így az elején okozhatott valami gondot a babánál? Jövő héten megyek az első UH vizsgálatra, akkor mindenképpen beszélek az orvosommal. Csak nagyon bánt, hogy lehet bajt csináltam.

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Kérdező!

A terhesség harmadik hónapjának a végéig a fejlődő magzat nem éri el a 10 cm-t, azonban a méh és környékének folyamatosan megfelelő vérellátását biztosítani kell, ezért szűk ruha viselése kerülendő. Emellett a megfelelő oxigénellátás érdekében naponta sétáljon is, kerülje a szennyezett levegőjű helyeket ill. a meredek utakat, azonban a minimális és rendszeres, nem megerőltető mozgás segíti mind a magzat egészséges fejlődését és az Ön kielégítő közérzetének megtartását is.

Mindemellett azonban tájékoztassa nőgyógyászát az említett fájdalmáról! Minden szükséges vizsgálatot el fog végezni a kolléga. Terhességének ideje alatt érdemes naplót vezetnie közérzete alakulásáról, amelynek esetleges rosszabbodása esetén azonnal tájékoztassa nőgyógyászát a megfelelő szakvélemény érdekében!

Üdvözlettel: Dr. Tomcsányi Dorottya, gyógyszerész

Forrás: EgészségKalauz