Ezeket látta már?

Tenziós fejfájás

2011.02.25. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: CT .MIND Negatív lett , írtak újra apranaxot és izomgyulladás csökkentő krémet a mellkasra.Illetve fejfájás szakrendelésre beutaltak.Ezt magán uton rendeztem.

Diagnozis: tenziós fejfájás.Innen rheumatologiára küldtek.Ahol nyaki fizikoterápiát írtak fel.Diagnózis:neuralgia.Mivel a tenziós stressz eredetű megkerestem egy pszichiátert aki azt tanácsolta napi 3 db xanaxot szedjek.Mondtam hogy na ezt nem.Bevallottam maganak hogy az életem tényleg nagyon stresszes és nagyon visszavettem a tempobol!!minden nap van reggeli ebéd vacsora lecsökkentettem a stresszt az életemben és magne b6 illetve egy homeopátiás stresszcsökkentőt szedek.

A fülfájásom megszünt és fejem azonban még mindig fáj, bár hogy őszinte legyek nem befolyásolja a mindennapjaimat, de nem vagyok olyan aktív tőle mint előtte.Nyaki és koponya MR negatív.?eljárok nyaki masszázsra jövö héttől, szedem a stresszcsökkentőt ami természetes anyagokbol áll, egy picit jobban vagyok,de a fejem lüktet még.

Kérdésem:mennyi idő lesz a gyógyulás???jó uton vagyok?

Válasz:

Úgy tűnik, mintha a levele eleje lemaradt volna. A tenziós fejfájást illetően szeretnék néhány szempontot leírni.

Mi lehet a tenziós fejfájás oka:

- elsősorban valóban a stressz, pl. vizsga előtt, hosszabb kimerítő munka után délután stb.

- alvásmegvonás, hiányos, nem kielégítő alvás

- kényelmetlen testhelyzet hosszabb időn át

- nem kielégítő táplálkozás, éhség

- a szem túlzott megterhelése

- kiszáradás, folyadékhiány

Érdekes módon a betegek kb. fele a stresszt és az éhséget jelöli meg, mint kiváltó okot.

Kezelési lehetőségek:

1. a hagyományos fájdalomcsillapítók mellett krónikus esetben történt próbálkozás antidepresszánssal is (mely egyébként fájdalomcsillapító hatású is), antiepileptikummal stb.

2. Manuálterápia:

Nyaki és gerinc-manipulációk hatása is jótékony lehet tenziós fejfájás esetén.

Ahogy Ön írta, a stressz csökkentése - mint életmódi tényező hosszú távon szintén hasznos lehet. Ami fontos: időnként neurológiai vizsgálat a fejfájás "változása" irányában.

Jobbulást kívánunk!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz