Ezeket látta már?

Vegyes tünetek, pajzsmirigyprobléma?

2011.08.22. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt dokrtor ur!

Kb. 2 eve nagyon faradt vagyok, almos, nincs erom felallni az agybol, vagy szekrol, mar nem megyek a fitneszterembe sem a faradekonysagom miatt. Ez alatt az ido alatt felhiztam 30 kg anelkul hogy roszul taplalkoztam volna, a hajam is hullik. Ezert elmentem a haziorvosomhoz mert mar lassan depresszioban voltam a 30 kg sulyfelessegtol, es a faradekonysagom miatt, mar otthon hazimunkat sem csinaltam, a ferjem foz, takarit minden.

A doktorno csinaltattott vervetelt, es ezek lettek az eredmenyek amiket be kell nyujtanom a specialis pajzsmirigy doktornonek akihez csak decemberre tudtak idopontot adni.

TSH 5.68 (0.3-4.9 ) magassabb az atlagnal

Estradiol 38 (50-400) alacsony

LH 10.57 ( 1-10.5) magasabb picit

Indice saturacion transferrina 7 (15-50) alacsonyabb

vas 33 (60 -180) alacsonyabb

Nagyon faradt vagyok mindig, es a doktorno a vervetelt miutan latta azt mondta, hogy nincs semmi bajom.

Ez igaz?

Mitol vagyok akkor ennyire faradt, es mitol hullik a hajam, stb?

Válasz:

A leírt tünetek, és a csatolt laborértékek alapján feltételezhető a pajzsmirigy-alulműködés ténye.

Mivel a kezelés klinikai endokrinológus feladata, javaslom, hogy ha túlságosan hosszú idő őt kivárni, keresse meg:

Dr. Solymosi Tamás belgyógyász, endokrinológus főorvost levélben, megadok egy linket, ahol elérheti:

www.konzilium.hu

levélcíme: mosolyis@t-online.hu

Amennyiben valóban pajzsmirigy alulműködésről van szó, célszerű lenne a célzott hormonpótlás mielőbbi megkezdése a tünetek javítása érdekében.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz