Ezeket látta már?

Vizeletben lévő kórokozók

2011.06.21. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: T. dr. Úr

Kérdezném, hogy a vizeletben lévő gombák milyen tüneteket okozhatnak? mindig van benne valami, mindig más. Okozhatnak ezek izületi, izom, vagy láb,kar fájásokat?

Egyik orvos azt mondja, nem kell vele foglalkozni, a másik mást mond.

Szedtem is már többször rá, de megint visszajön.

Volt, hogy a vizeletem elindult, nem is vettem észre, mert nem ingerelt, csak nedves volt a nadrágom. Ekkor streptococcus volt. Szedtem rá gyógyszert, most igy nem jön elő. De mos albucans van./ nem biztos, hogy jól irtam/

Üdv.

Válasz:

A hölgyek esetében a húgyúti fertőzés mindig nehezebb ügy, tekintve a vizeletelvezető utak "nyitott rendszerét" tehát könnyebben reagál minden külső eredetű fertőző hatásra.

A kórokozók lehetnek baktériumok, gombák, vírusok.

Itt az Ön által leírtak részben baktériumokra - részben pedig gombákra vonatkoznak. A bakteriális fertőzés megoldása antibiotikumokkal történik, a gombáké pedig ún. szisztémás (vagy helyi) gombaellenes kezeléssel.

Amire nagyon vigyázni kell: az emberi szervezetben lévő ún. normál flórára, tehát a baktériumok és gombák normális, egészséges állapotban való egyensúlyára.

Bármely gyógyszeres beavatkozás ezt az (kényes) egyensúlyt megbonthatja, és akkor eltolódik az arány. Általában az szokott előfordulni, hogy antibiotikumos kezelést követően a gombák szaporodnak el, pl. gyomor-bélrendszerben, vagy a húgyutak területén.

A kérdéses gomba a Candida albicans, amelyik normál helyzetben is a humán szervezet egyik alkotórésze.

Tehát ezt a helyzetet kellene megoldani, ez leginkább urológus és/vagy infektológus (fertőző betegségekkel fogl.) szakorvos feladata.

Jó egészséget kívánok!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához