Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kikészítheti a vérnyomást a napi 20 fokos hőingadozás

szédülés

A hűvös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők tünetei, és egyéb más panaszok is előjöhetnek.

Vasárnap frontmentes, alapvetően kellemes idő lesz, de a vérnyomása most is ingadozhat, ha erre fokozottan hajlamos.

Reggel sokfelé hűvös lesz, emiatt a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők enyhébb végtagfájdalmakkal ébredhetnek, de a sajgó ízületek tehermentes átmozgatása enyhíthet a panaszokon.

Panaszokat akkor is tapasztalhat, ha fokozottan érzékeny a napon belüli hőmérséklet-változásra. Ebben az esetben enyhébb vérnyomáspanaszok, migrén, illetve koncentrálási problémák jelentkezésére számítson, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. A keringési problémák a délelőtti órákban erősödhetnek fel.

Végre a korábbról elhalasztott tevékenységek, feladatok elvégzésére is lehetőség adódik, el lehet végezni a kerti és a ház körüli munkákat. A kedvező humánmeteorológiai helyzetet használja ki arra, hogy erősítse immunrendszerét, felkészítve ezzel is a későbbi, nehezebb időszakokra, ugyanis újra kánikula, forróság közeleg a hétvégére. A vitaminpótlásban szerencsére most nagy segítséget nyújthatnak a friss idénygyümölcsök és a zöldségfélék, emellett rendkívül magas a víztartalmuk is, és könnyen beilleszthetők a mindennapi étkezésbe.

Szabadtéri tevékenységek:

Az idő kedvező a nyaralók számára, a körülmények kedveznek a szabadtéri programoknak, városi sétáknak, aktív pihenésnek. A reggeli hűvös időben pulóverre, vastagabb ruhadarabokra is szükség lesz!

Az időjárás-érzékenyek különösen nehezen viselik a hirtelen változásokat, akár a napon belüli 20 fokos hőmérséklet-változást is! Ha gyakori rosszulléteket, ingadozó vérnyomást tapasztal, vagy sokat fáj a feje, Ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Pollen:

Az allergiásoknak rossz hír, hogy ismét növekszik a levegő pollenkoncentrációja. A pázsitfű mellett a csalán is többeknél okozhat egyre intenzívebb panaszokat is, a szabadban való sportolás, futás pedig fokozhatja a tüneteket. Segíthet, ha gyakrabban mos hajat, a szellőztetést pedig a korareggeli vagy az esti órákra időzítse! Orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést tapasztalhat, a panaszok a délutáni órákban jelentkezhetnek legerősebben.

Légszennyezettség:

A levegőminőség jó.

Balesetveszély:

A közlekedésben többfelé az élénk oldalszél lehet zavaró, de csak a könnyebb járművek menetstabilitását csökkentheti. Vigyázzon jobban az utakon, a nyári időszakban általában megnövekedett forgalommal érdemes számolni!

Olvasson tovább! Szapora pulzus: mellékvesevelő daganat is okozhatja

Forrás: meteoklinika