Mindenki ezt nézi most!

Az öndiagnózis veszélyes lehet! (weboldalak nyomában...)

2011.01.14. Módosítva: 2016.03.22.

Az öndiagnózis káros hatásai... A legújabb felmérések szerint az egészségükkel játszhatnak azok, akik orvosi honlapok alapján saját magukat diagnosztizálják, ezek a honlapok ugyanis gyakran téves és pontatlan információkat közölnek a betegségekről és azok tüneteiről.

Bár ezek az információk segíthetnek az orvossal való személyes konzultáció során, nem képesek teljesen pótolni azt. Az igazság az, hogy ha valaki rendszeresen weboldalak alapján diagnosztizálja magát, nagy az esélye, hogy téved, és rosszul méri fel saját egészségi állapotát.

Az öndiagnózis veszélyes lehet! (weboldalak nyomában...)

A felmérés szerint a betegek gyakran súlyos tünetekként ismertek fel mindennapi szimptómákat, amelyek miatt kóros betegségtudatuk alakult ki.

Persze semmi gond azzal, ha egészségügyi információkat szerzünk a világhálóról, de ha panaszunk van, mindig kérjük ki szakember véleményét is a pontos diagnózis felállítása érdekében.

Öndiagnózis és önkezelés...?

Engedtessék meg e rövid hírhez hozzászólni...

Egyrészt utalunk saját oldalunk , mely igen részletesen leírja, hogy minden esetben szakemberhez kell fordulni, és a weboldalon való tájékozódás nem helyettesíti az orvosi diagnózist - és kezelést sem!

A weboldalakon való böngészés, tájékozódás arra igen alkalmas lehet, hogy a betegek, és a betegségek iránt érdeklődők számára sok hasznos információt tartalmaznak, tehát alkalmasak a látókör, az "általános egészségügyi műveltség" növelésére, és persze a gyors hozzáférés révén a gyors informálódásra, ha más forrás éppen nincs a közelben.

Alkalmas lehet egy egészségügyi weboldal egy-egy kérdés más szempontból való megvilágítására is, vagy olyan friss adat közlésére, amit a nyomtatott kiadványok csak lassabban tudnak követni.

Oldalunk is azt sugallja: éljünk lehetőség szerint egészségesen, ebben támogatjuk Önöket, és ha betegségek vagy gyógyszerek témájában keresnek, megtalálják mindazt, ami érdekli és érinti az Olvasót.

Azonban minden esetben célszerű, javasolt, ajánlatos és kötelező is valamely tünet, panasz, bántalom esetén megkeresni az orvost, mert az ő hivatása és egyben felelőssége is egészség-betegség kérdésében nyilatkozni, dönteni.

(a szerk.)

Forrás: Medipress