Ezeket látta már?

Kategóriateremtő magánkórház nyílt Budapesten

doktor24, magánklinika, ortopédia, sebészet

Átfogó járóbeteg-ellátás, sebészeti központ és piacvezető ortopédiai centrum a Doktor24 hárommilliárd forintból létrehozott magánkórházában.

3000 négyzetméteren, a Budapest One irodaház kifejezetten erre a célra kialakított szintjein világszínvonalú orvoscsoporttal, átfogó fekvő- és járóbeteg-ellátással nyitja meg kapuit a legújabb hazai magánkórház, a Doktor24 Multiklinika – jelentették be a vállalatcsoport mai sajtótájékoztatóján. A mintegy 3 milliárd forintos beruházással megvalósult Multiklinikával a Doktor24 létrehozta a hazai magánegészségügyi szektor – műtéti kapacitását és szakmai hátterét tekintve – egyaránt piacvezető ortopédiai centrumát is. A Doktor24 most megnyitott zászlóshajója a cégcsoport negyedik fővárosi szolgáltatási helyszíne, amely elhelyezkedésének köszönhetően – két autópálya, illetve országos autóbusz- és vasútvonalak csomópontjában – a dinamikusan terjeszkedő vállalat országos hálózatépítésének is meghatározó tényezője lesz.

A hazai piac egyik vezető privát egészségügyi szolgáltatója, a Doktor24 a főváros nyugati kapujában, az Etele Pláza szomszédságában nyitotta meg Magyarország legújabb, komplex ellátást nyújtó magánkórházát. A diagnosztikát és prevenciós szolgáltatásokat is kínáló, felnőtt- és gyermekjáróbeteg-ellátó központ, valamint az integrált, sokszakmás sebészeti fekvőbetegközpont a Budapest One irodaház kifejezetten erre a célra tervezett, csúcstechnológiával felszerelt szintjein nyílt meg.

Ortopédiai műtét robotok segítségével - olvasson tovább!

A Multiklinika teljes beruházási költsége mintegy 3 milliárd forint volt, ebből 278 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Külgazdasági és Külügyminisztérium nyújtott.

„Olyan multiklinikát akartunk építeni, amely Bostonban, Hamburgban vagy akár Szingapúrban is megállná a helyét. Ezért a legkiválóbb magyar specialisták mellett amerikai és nyugat-európai szakembereket kértünk fel arra, hogy mutassák meg nekünk kategóriateremtő iparági fejlesztéseiket, példaértékű megoldásaikat. Mi pedig ezekre támaszkodva hoztuk létre az ország egyik legmodernebb magánkórházát.” – fogalmazott Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója.

A vezérigazgató hozzátette, hogy a Doktor24 Multiklinika koncepciója az angolszász országok gyakorlatát követi: 35 szakterületen látnak el gyermekeket és felnőtteket. Az ügyfeleket végigkísérik a teljes betegúton, a prevenciótól a rehabilitációig. A 21. századi infrastruktúrából, a beépített speciális orvostechnológiából és az ellátás kényelmét és biztonságát megteremtő digitális megoldásokból ügyfeleik és orvosaik egyaránt profitálnak.

Az új kórház két szakterületen szeretne új minőséget meghonosítani a hazai privát gyógyításban: ortopédiában és egynapos sebészetben is vezető szerepre törekszik. A Doktor24 már ma is piacvezetőnek számít a sebészeti beavatkozások területén: 7 műtőjében évi összesen több mint 10 ezer műtét elvégzésére képesek. A műtők közül 4 a Multiklinikán, 2 Tatán, egy pedig Székesfehérváron üzemel.

A Doktor24 Multiklinika egynapos sebészetén teljes körű ügyfélkiszolgálásra törekednek: a kínálatban helyreállító plasztikai, bőrgyógyászati, általános sebészeti és proktológiai műtétek szerepelnek, hamarosan az urológiai, fül-orr-gégészeti beavatkozások, illetve a szürkehályog-eltávolítás is helyet kap a szolgáltatások között.

Ezt kell tudni a fej-nyaki daganatokról olvasson tovább!

A Doktor24 Multiklinikán szeptember 16-án dr. Regőczi Tamás, a Doktor24 Sebészeti Központ vezetője két proktológiai operációval indította el az egynapos sebészeti részleget, a Doktor24 Ortopédiai Centrum első térdprotézisműtétjét pedig ugyanazon a napon dr. Béres György végezte el.

Csípőből megcsinálták

A Multiklinika fekvőbetegrészlegének megnyitásával nemcsak kategóriateremtő magánkórházat nyitott a Doktor24, de egyben Magyarország vezető privát ortopédiai centrumát is létrehozta. A Doktor24 Ortopédiai Centrumban – két helyszínen: Tatán és a Multiklinikán – 51 ágyon évi 5000 végtagsebészeti műtétet terveznek.

A Doktor24 Ortopédiai Centrum orvosi teamjét egy emblematikus hazai szakember, dr. Béres György, a 2020-tól már a Doktor24 tagjaként működő, 18 éves múltra visszatekintő Doktor24 Kastélypark Klinika főigazgatója vezeti. A Multiklinika ortopédiai szolgáltatásainak jogi-szakmai hátterét is a Kastélypark Klinika biztosítja.

Ortopédiában egyszerűen verhetetlen a csapatunk

– fogalmazott Lancz Róbert.

"Béres főigazgató úr iskolát teremtett a tatai klinikán, ezt viszi most tovább a Multiklinikán, és az ő orvosi teamje is beköltözik hozzánk. Az elvárásaiknak megfelelően építettük meg a két legnagyobb műtőnket. Ugyancsak a vezető ortopéd és sportsebészeink között tudjuk Berkes István professzort, a Sportkórház korábbi vezetőjét, valamint Tállay Andrást, aki kiváló sebészi teljesítménye mellett a MOB Orvosi Bizottságának elnökeként, illetve a magyar olimpiai csapatot kísérő orvoscsoport vezetőjeként ismerhetünk. Több neves szakembert pedig külföldről sikerült hazacsábítani.”

Hozzátette: a közfinanszírozott ortopédiai ellátás központja Tata marad, a magánbiztosítók ügyfeleit és a privát betegeket mostantól elsősorban a Multiklinikán látják el. A betegek gyors felépülését a külföldi kórházakban is tapasztalatot szerzett kiváló szakembergárda, illetve a Magyarországon többnyire még újdonságnak számító, rövid kórházi tartózkodásra és proaktív rehabilitációra építő nyugat-európai terápiás módszerek biztosítják. A Doktor24 Ortopédiai Centrumban az ortopédia minden területén vannak specialisták, legyen szó csípőről, térdről, vállról, kézről vagy bármilyen egyéb ízületről.

Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója, és Dr. Béres György a tatai Doktor24 Kastélypark Klinika főigazgatója. Fotó: Doktor24 Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója, és Dr. Béres György a tatai Doktor24 Kastélypark Klinika főigazgatója. Fotó: Doktor24 Forrás: Shutterstork.com

Dr. Béres György elmondta: a tatai hagyományokat követve a hazai élsportolók ellátása továbbra is kiemelt feladata Doktor24 Ortopédiai Centrumnak: az itt operáló szakmai munkacsoport több tagja egyben valamelyik sportszakág válogatottjának keretorvosa is, illetve vezető hazai sportklubok és sportszövetségek – köztük a vb-re készülő Magyar Atlétikai Szövetség – is az ügyfeleik közé tartoznak.

“Szeretnénk a modern ortopédiát a – népegészségügyi szempontból is rendkívül fontos – egészséges mozgás szolgálatába állítani, ezért természetesen nemcsak élsportolókat, hanem hobbisportolókat is kiszolgálunk.” – fogalmazott dr. Béres György a tatai Doktor24 Kastélypark Klinika főigazgatója.

A Multiklinikán, illetve a Doktor24 létesítményeiben a teljes képalkotó diagnosztikai háttér (beleértve az MR-t, az intraoperatív röntgent és az ízületi ultrahangot) rendelkezésre áll a pontos diagnózis felállításához.

Azoknak akik csípő- vagy térdprotézisműtétre szorulnak, az állami ellátórendszerben jelenleg átlagosan 488, illetve 593 napot kell várniuk az operációra, tehát akár további másfél évig erős fájdalommal és korlátozott mobilitással kell együtt élniük. A NEAK adatai szerint ma több mint tizenötezer beteg vár csípő- vagy térdprotézisre.

A Doktor24 Ortopédiai Centrumban előjegyzés és előzetes vizsgálatok alapján a heteken belül elvégzett nagyízületi műtétet követően általában mindössze 6 héttel vissza lehet térni a teljes élethez. A páciensnek csak a műtét napján kell befeküdnie a kórházba, majd az operációt követően másnap a gyógytornász segítségével már fel tud állni, és akár 2-3 nappal később már hazamehet. Ezzel nagy teher kerül le a beteg válláról, hiszen ismét el tudja látni önmagát, teljes értékű életet élhet, illetve nemzetgazdasági szempontból is előnyös, mert a betegek gyorsabban visszatérnek a munkába.

A sebészeti beavatkozások mellett a Doktor24 októbertől egy erre specializálódott külön létesítményben szolgálja ki a konzervatív terápiát, műtéti felkészítést vagy utókezelést igénylő ügyfeleit.

Az új, komplex rehabilitációs, regenerációs és sportdiagnosztikai centrumot a következő hetekben adják át.

Elérésre hangolva

Az M1, M7 autópályák, illetve az országos vasút- és autóbusz-pályaudvar találkozásánál elhelyezkedő, LEED, BREEAM, WELL nemzetközi minősítésekkel rendelkező irodaházban létrehozott Multiklinika megnyitásával a Doktor24 újabb jelentős lépést tett az országos szolgáltatási modell kialakítása felé, amelyet új infrastruktúra létrehozásával, valamint akvizíciók sorozatával öt éven belül szeretnének megvalósítani.

Bár a koronavírus-járvány tavaly az egész szektornak veszteségeket okozott, a 2020-ban 4,5 milliárd forint árbevételt elérő Doktor24 – a stabil hazai és nemzetközi befektetői hátterének köszönhetően – felvásárlásokkal és saját fejlesztésekkel idén is folytatta dinamikus expanzióját. Ennek részeként – az országos lefedettségű hálózat kialakítása érdekében – 2021 májusában a hazai biztosítási piac mintegy egynegyedét birtokló és az egészségbiztosításban is vezető Union Biztosítóval közösen alapította meg az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt.-t, amely szeptember elején megvásárolta a Közép-Dunántúl régió piacvezető privát szolgáltatóját, a LIFE Egészségcentrumot.

Az egészségügy területén három évtizedes tapasztalattal rendelkező Doktor24 Magyarország egyik meghatározó magánegészségügyi szolgáltatója. Több mint 600 kiváló szakemberrel 35 szakterületen, 7 helyszínen, 100 rendelőben nyújt alap-, járó- és fekvőbeteg-ellátást: prevenciót, diagnosztikát, gyógyítást és rehabilitációt gyermekeknek, felnőtteknek, valamint vállalati ügyfeleknek és biztosítóknak. A komplex, egyedi igényekre szabott szolgáltatásokat kínáló céget évente mintegy 300 ezer privát ügyfél, valamint 2000 vállalkozás választja egészségügyi szolgáltató partneréül.

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához