Ezeket látta már?

Kontrasztanyagos MR-en voltam, normális, hogy utána fáj a karom? Az orvos válaszol

mr, vizsgálat, daganat, szűrés

Délután időközönként fájt a bal alkaromban és ujjaimban az ér nyugalmi helyzetben, erőltetés (ráfekszem, gyereket viszek) során pedig minden esetben.

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Tisztelt Orvosok!

27 éves nő vagyok, kivizsgált alapbetegség nélkül, gyógyszert nem szedek.

Ma délelőtt kontrasztanyagos koponya MR-en voltam, a kontrasztanyagot bal karomba kaptam. Délután időközönként fájt a bal alkaromban és ujjaimban az ér (?) nyugalmi helyzetben, erőltetés (ráfekszem, gyereket viszek) során pedig minden esetben. Nem erős fájdalom, de érezni azért, kissé lüktető. Most estére már csak az alkaromban van az érzés Igyekeztem minél több vizet bevinni a szervezetembe, nem tudom emiatt állt-e be javulás.

Reggel neurogóliára volt időpontom, ott kaptam beutalót többek között az MR-re és laborra is, az időpontkérő ablaknál pedig mondták, hogy igazából fél óra múlva szabad a gép, szóval mehetek is, nem olyan fontos a labor ennyi idősen.

Korábban nem voltam MR-en, kontrasztanyagot se kaptam, és a beleegyező papír másik oldalát sajnos nem fotóztam le, hogy milyen mellékhatások lehetnek. Reggel fél pohár vizet és egy kávét ittam, sok folyadék nem volt bennem.

Kérdésem, hogy ez a néha megjelenő ér(?)fájdalom normális-e jelen vizsgálat után (és elmúlik hamarosan) vagy szükséges orvost felkeresnem?

A fájdalmat leszámítva se a vizsgálat közben se utána nem volt semmi más bajom.

Nagyon szépen köszönöm segítségüket!"

Az orvos válasza:

"Üdv, ez a mellékhatás benne van a pakliban, igyon sok folyadékot, próbalja kímélni a bal karját, kerülje a szoros/szűk ruha viselését."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Derékfájás: ebből lehet tudni, hogy veserákot jelez

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#rák

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához