A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Az orvos robottal üzente meg betegének, hogy meg fog halni

#robot #műtét #halál #etika
2019.03.12.

Egy robot gurult oda a 78 éves kórházi ágyon fekvő haldokló beteghez egy kaliforniai kórházban. A család felháborodott az eseten.

Hirdetés

A beteg hozzátartozói szerint ez a módszer mellőz mindennemű részvétet vagy együttérzést.

Robottal üzent az orvos a haldokló betegének

"Felnéztem, és ott volt egy robot az ajtóban. Ha egy rutin látogatás lett volna, addig rendben van. De ha azt mondják, hogy leveszik a lélegeztető maszkot és morfinra tesznek addig, amíg meg nem halsz, azt mondják legalább el személyesen, ne egy készüléken keresztül" – jelent meg az egyik rokon nyilatkozata az index oldalán. Sajnálatos módon a videóban beszélő orvost nem értette a beteg, így saját unokájának kellett közvetíteni a szomorú hírt nagyapjának.

Az ilyen példák ellenére, ha megfelelő körülmények között alkalmazzák, a robotok áttörésnek számítanak az orvostudományban. A Rosa nevű agyműtéteket végző robot Magyarországon is műtött már - kattintson tovább a részletekért!

Forrás: index
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.