Ezeket látta már?

Hirdetés

A jótékony bacik is edzésre járnak!

edzes (1)

Manapság a probiotikus készítményeket különböző indikációs területekre használhatjuk. Vannak olyan készítmények, amelyeket az emésztőrendszer javítására használunk; kifejezetten az idegrendszer támogatására használható készítmények is elérhetőek már, illetve a nőgyógyászati problémák megelőzésére és kezelésére használható termékek is kaphatóak.

A készítmények hatékonysága függ a bennünk található baktériumtörzsektől, valamint a dózistól is. Érdekes újdonság, hogy a baktériumok hatásfoka növelhető, azaz edzeni lehet a baktériumokat. Egy nagyon egyedi és speciális gyártási folyamatnak köszönhetően a francia BIOSE laboratóriumának saját készítményeiben úgynevezett tribiotikus hatást figyelhetünk meg, amik tribiotikumokat eredményeznek.

A folyamat lényege, hogy a végtermék tartalmaz prebiotikumot (rost, amely táplálja a baktériumot), probiotikumot (maga a baktérium), és posztbiotikumot is (a baktérium anyagcsere terméke, amely szintén pozitív hatásokkal jár), így ez a hármas hatás együtt erőteljesebb, mint egy szimpla hatású probiotikus készítményben.

Ez az úgynevezett tribiotikus formula egy edző hatást vált ki a baktériumtörzs specifikus génjein. Az edzésen kívül ez a folyamat védelmet is nyújt a baktérium számára, így biztosítva azt, hogy szobahőmérsékleten is tárolható legyen a készítmény.

Köztudott, hogy vannak olyan baktériumtörzsek, amelyek az emberi szervezet több területén is jelen vannak. Ilyen például a Lactobacillus rhamnosus, amely a bélflórában is természetes szereplő, valamint a hüvelyflórában is. A különböző területre szánt azonos baktériumtörzsek viszont mégsem ugyanolyan képességűek, mert a gyártás során különböző edzési eljáráson esnek át, attól függően, hogy milyen területen használják majd.

ajotekonybacikisedzesrejarnak 1

A BIOSE gyártósorán azonos a kiindulási törzs, az Lcr35®, amely a cég szabadalmaztatott baktériumtörzse. Ezt a törzset használják emésztőrendszerre szánt termékhez, illetve nőgyógyászati termékekhez is. Az emésztőrendszeri termékhez az edzési folyamat során a törzs ellenállását fokozzák a gyomorsavval szemben, így biztosítva, hogy eljusson a bélbe, ahol a hatását kell kifejtenie, valamint növelik a kórokozókkal szembeni védekezőképességét is.

Nőgyógyászati célú termékek esetében az Lcr35® törzs edzése során sokszorosra fokozzák a törzs tejsavtermelő képességét, ennek következtében a hüvelyflóra regeneráló képességét erősítik, így egy nagyon magas hatásfokú készítményt gyártanak. A folyamat után a törzs neve Lcr Regenerans® lesz.

Érdekesség, hogy ezeket az edzett baktériumokat tartalmazó készítmények hazánkban is elérhetőek. Emésztőrendszeri termék a BS Florea, nőgyógyászati termékek pedig a Gynophilus termékcsalád tagjai; a Gynophilus hüvelykapszula és a Gynophilus RESTORE hüvelytabletta.

cIKK ALATTI SZÖVEG

A cikk a Vitaminkosár Kft. megbízásából készült.

Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához