Ezeket látta már?

Recept: diétás tésztasaláta tonhallal

Színes
2025. január 06. 10:04
diétás saláta tonhal recept

Ez a diétabarát tésztasalátát tonhallal nemcsak a kalóriákat tartja kordában, de nagyon finom is!

Hozzávalók

Az alaphoz:

  • 200 g teljes kiőrlésű vagy gluténmentes tészta (pl. orsótészta vagy penne)
  • 1 konzerv tonhal (sólében vagy olajban, lecsepegtetve)
  • 1 közepes uborka
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 6-7 koktélparadicsom
  • ½ fej lila hagyma

Az öntethez:

  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma, átnyomva
  • frissen őrölt fekete bors
  • Egy csipet chilipehely

A tetejére:

  • friss petrezselyem vagy bazsalikom aprítva
  • egy marék rukkola
  • 20 g reszelt parmezán sajt

Elkészítés

Elsőként tegyük fel a tésztát főni. Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, és adjunk hozzá egy csipet sót. Amikor a víz lobogva forr, tegyük bele a tésztát, és főzzük „al dente” állagúra, ami kb. 8-10 percet vesz igénybe.

Miután elkészült, szűrjük le, és folyassunk rá hideg vizet, hogy gyorsabban lehűljön. Tegyük félre, hogy lecsepegjen, miközben előkészítjük a többi hozzávalót.

Amíg a tészta hűl, már neki is láthatunk a zöldségek feldarabolásának. Az uborkát hosszában vágjuk ketté, majd szeleteljük fel vékonyan. A kaliforniai paprikát mossuk meg, magozzuk ki, és kockázzuk fel apróra. A koktélparadicsomokat vágjuk ketté, a lila hagymát pedig aprítsuk fel.

A tonhalkonzervet nyissuk ki, és alaposan csepegtessük le. Villával lazítsuk fel a tonhaldarabokat, hogy könnyebb legyen majd eloszlatni a salátában.

Az öntet elkészítése

Az öntethez keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a mustárt, az átnyomott fokhagymát és egy kevés borsot. Ha szeretjük a csípős ízeket, egy csipet chilipehely éppen annyit dob rajta, hogy ne nyomja el a többi hozzávalót. Alaposan keverjük el, hogy homogén, krémes állagot kapjunk.

Vegyünk egy nagy salátástálat, és kezdjük el összeállítani a salátát: tegyük bele először a lehűtött tésztát, majd rétegezzük rá a zöldségeket és a tonhalat. Locsoljuk meg az egészet az öntettel, majd óvatosan forgassuk össze, ügyelve arra, hogy minden hozzávalót egyenletesen bevonjon az öntet.

Ha még izgalmasabbá szeretnénk tenni a salátát, szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal. Egy marék rukkola üde színt és frissességet adhat az ételnek.

Ügyeljük arra, hogy a tonhal konzerv minőségi legyen, mert ez alapvetően meghatározza az étel ízét. Ha még kalóriaszegényebb opciót szeretnénk, az olajos tonhal helyett mindig válasszuk a sólében eltettet.

Vissza az edzőterembe: így kezdje újra a mozgást - a szakértő tanácsai
Kapcsolódó cikk

Vissza az edzőterembe: így kezdje újra a mozgást - a szakértő tanácsai



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!

Forrás: EgészségKalauz
# diéta # saláta # recept # fogyás

TÜNETKERESŐ

pulzus ikon

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

keresés

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához
Tünetkereső illusztráció Tünetkereső Orvos válaszol illusztráció Orvos válaszol Gyógyszerkereső illusztráció Gyógyszerkereső Kalkulátorok illusztráció Kalkulátorok

Extra ajánló

Értesüljön legújabb híreinkről hírlevelünkből

Legnépszerűbb

egészségkalauz logo

TÜNETKERESŐ

pulzus ikon

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

keresés

Keresés, pl. fejfájás

Keresés