Ezeket látta már?

Segítségnyújtás Ukrajna

Több mint 500 millió forintos adományt küld Ukrajnába a kínai Vöröskereszt

Segítségnyújtás Ukrajna, Vöröskereszt, adomány, Ukrajna, Kína

Nem először érkezik adomány Kínából. Az újabb segélycsomag értéke 10 millió jüan (531 millió forint.

A kínai Vöröskereszt még több humanitárius segélyt juttat a háború sújtotta Ukrajnába - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Vang Ven-pin, a kínai külügyminisztérium szóvivője. Az újabb segélycsomag értéke 10 millió jüan (531 millió forint). A kínai Vöröskereszt csaknem két hete indította útnak első, élelmiszerekből és mindennapi használati cikkekből álló segélyszállítmányát Ukrajnába, egy ötmillió jüan (265 millió forint) értékű) csomag részeként.

Kínát rendkívüli aggasztja, hogy az ukrán-orosz konfliktusban civileket érnek károk. Vang a nemzetközi közösség elsődleges feladatának nevezte a lehetséges kialakuló humanitárius válság kezelését. Hozzátette: a kínai fél a továbbiakban is konstruktív szerepet kíván betölteni az ukrajnai feszültségek enyhítésének előmozdításában, és készen áll lépéseket tenni a humanitárius válság leküzdésére.

Peking az ukrajnai háború kitörése óta a konfliktus diplomáciai úton történő rendezését sürgeti, ugyanakkor nyugati országokkal ellentétben nem ítélte el az orosz felet, és ellenzi az Oroszországgal szemben kivetett szankciókat.

A Pfizer oroszországi leányvállalatának nyereségével segíti Ukrajnát - olvasson tovább!

Vang Ji kínai külügyminiszter vasárnap azt mondta, hogy Kína elfogulatlan és igazságos álláspontot képvisel, amely összhangban van az országok többségének kívánalmaival. Idővel majd beigazolódik, hogy állításaival Kína a történelem jó oldalán áll.

Forrás: MTI