Ezeket látta már?

Csak egy zöldeskék foltnak, zúzódásnak hitte - megdöbbent a nő, hogy daganatos beteg

zöldeskék zúzódás folt jele oka daganatos betegség tünete

Általában lábfejen vagy a bokán kialakuló ritka tünetről, betegségről van szó - elsősorban az 50-60 éves nők körében fordul elő.

Ártalmatlannak tűnő kézsérülést, zúzódást szenvedett tornázás közben

A 30-as éveiben járó nő néhány nappal azután vette észre a zúzódást, hogy jógázás közben kicsavarodott a keze. Megdöbbent, amikor kiderül, hogy valójában ez egy ritka, rákos betegség tünete.

A kékeszöld foltok a kezén azonban nem tűntek el két év múlva sem teljesen, így a nő végül orvoshoz fordult vele - arra azonban nem számított, amit közöltek vele. Kiderült, daganatos betegséggel küzd a szervezete - írta meg a The Sun.

A vizsgálati eredmények szerint egy lassan növekvő daganat (hemosiderotic fibrolipomatous tumour) okozta a tünetet, amely általában a lábfejen vagy a bokán alakul ki.

A nő megdöbbentő esetéről először a Jama Dermatology című orvosi folyóirat számolt be. Mint ahogy az orvosok írják a jelentésben: "Ez a betegség egy ritka, nemrég leírt entitás."

A nő furcsa, kékeszöld foltokat vett észre a kezén. Azt hitte, csak egy zúzódás nyoma, de kiderült, hogy egy ritka, lassan növekvő daganat okozta. A nő furcsa, kékeszöld foltokat vett észre a kezén. Azt hitte, csak egy zúzódás nyoma, de kiderült, hogy egy ritka, lassan növekvő daganat okozta. Forrás: JAWA Dermatology

HFLT: ritka betegség, melyben az 50-60 éves nők a legérintettebbek

A HFLT annyira ritka, hogy pontos adatok nincsenek is arról, hogy évente hány esetet diagnosztizálnak egyáltalán. Bármely életkorban előfordulhat, de a leggyakoribb az 50-es és 60-as éveikben járó nőknél. A betegség általában nem halálos, viszont a daganatok még operáció után is rendszeresen visszatérnek ugyanazon a helyen.

Az amerikai nő kapcsán az orvosok csak találgatnak. Úgy sejtik, a jógasérüléssel kezdődött a betegség: a taruma kapcsán reagált túlzott reakcióval az immunrendszere.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

„Rút kiskacsa” jel: ezt figyelje a bőrén, segít felismeri a melanómát!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

daganat

Forrás: thesun