Ezeket látta már?

Cukorbetegeknek fontos: a megváltozott gyógyszerfelírási gyakorlatról

2012.11.09. Módosítva: 2015.11.04.

Az Alapítvány a Cukorbetegekért közleménye: lehetőségek és teendők az inzulinanalógok megváltozott felírási gyakorlata kapcsán. Folytatódik a páciensoktatási program cukorbetegeknek.

Az IDF (International Diabetes Federation - Nemzetközi Diabétesz Szövetség) felhívása alapján az Alapítvány a cukorbetegekért a Magyar Diabetes Társaság (MDT) szakmai támogatásával páciensoktatási lehetőséget alapított az ország cukorbetegeinek és szervezeteiknek. Célja, a korszerű, szakmai alapokon nyugvó

Cukorbetegeknek fontos: a megváltozott gyógyszerfelírási gyakorlatról

páciensoktatás a felnőtt cukorbetegeknek és közösségeiknek.

Különös aktualitást ad a program folytatásának az a sokakat érintő, nemrég életbe lépett rendelkezés, amely a cukorbetegek gyógyszeres kezelését szabályozza. Ennek kapcsán készítettek összefoglalást a betegek lehetőségeiről és teendőiről a program honlapján, ami minden érintett részére ingyenesen elérhető a http://www.diabetes.hu/cikkek/diabetes/12k1 címen.

A honlapon az MDT betegoktatásban jártas szakemberei további témákban is tartanak rövid előadásokat, amelyek rögzített változata és a hozzájuk tartozó ábrák az oldalon folyamatosan elérhetők. A programról részletes tájékoztatást kaphatnak a Diabétesz Világnaphoz kapcsolódó rendezvényeken. Az időpontokról bővebb információ a http://www.diabetes.hu/rendezveny/naptar oldalon található.

Kiadó: Alapítvány a Cukorbetegekért

Forrás: MTI