Ezeket látta már?

Cukorbetegség, elhízás, halálozás?

2013.06.13. Módosítva: 2015.11.04.

Rekordot döntött a cukorbetegség miatt elhunytak száma 2011-ben New Yorkban: 5695 ember vesztette életét a betegség következtében - jelentette be a polgármesteri hivatal egészségügyi részlege.

Ez a nagy szám azt jelenti, hogy minden másfél órában, azaz naponta 16 ember hal meg New Yorkban a betegség, vagy a vele kapcsolatos komplikációk következtében. Míg 1990-ben a halálesetek hat százalékát tették ki a cukorbetegségből eredő elhalálozások, 2011-ben már 10,8 százalékra rúgtak. A városban mintegy 650 ezer cukorbeteget tartanak számon, szemben a 2002-ben jegyzett 200 ezernél - olvasható a közleményben.

Cukorbetegség, elhízás, halálozás?

Túlságosan sok embert sújt a cukorbetegség, és túlságosan sokan halnak meg általa. A betegség az "elhízási járványunkkal" van összefüggésben, és az elhízási járványhoz hasonlóan megelőzhető lenne - hangoztatta Thomas Farley, az egészségügyi osztály vezetője.

A jelentés kiadásával egy időben a polgármesteri hivatal újabb felvilágosító kampányt indított a diabétesz kockázatairól reklámok formájában.

Michael Bloomberg, New York polgármestere már egy éve kezdeményezte, hogy tiltsák be a 16 unciánál, azaz 437 milliliternél nagyobb méretű cukrozott üdítőitalok árusítását a városban, mivel számos tanulmány igazolta a kapcsolatot a cukrozott üdítők fogyasztása és az elhízás, valamint a cukorbetegség kialakulása között.

Forrás: MTI