Ezeket látta már?

Cukorbetegség: miért csak az I. és a II. világháború volt képes megállítani a diabéteszt?

diabétesz, fogyás

A történelemben csak két esemény volt, amelyik igazoltan nemcsak megállította, de visszafordította a 2. típusú cukorbetegség előfordulását: az I. és a II. világháború.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról, hogy mi képes megfékezni a diabéteszt:

"A 2. típusú cukorbetegség Angliában élő dél-ázsiai embereken is visszafordítható volt egy kis tanulmány szerint kb. 3-4 hónapig tartó 850 kalória/napos diétával, fogyással. Ez az eredmény tükrözte a korábban más népességekben, így a fehérek körében kimutatott eredményeket. Nagyon kevesen tudják (zömében azok, akiknek szakmatörténészként én meséltem), hogy a történelemben csak két esemény volt, amelyik igazoltan nemcsak megállította, de visszafordította a 2. típusú cukorbetegség előfordulását: az I. és a II. Világháború.

Már most szedjünk bármilyen és bármennyi gyógyszert, a lakosság idősödése, hízása, mozgásszegénysége és táplálkozása következtében egyre csak nő és nőni fog a 2. típusú cukorbetegek és a metabolikus szindrómások tömege. Ez maga után von rengeteg szövődményt.

A kérdés tehát ez: lehetséges-e a béke és a relatív jólét közepette olyan népegészségügyi áttörés, amit eddig csak a háborúk idéztek elő? Vagy nem lehetséges, mert az élő szervezetek az evolúció során a sanyarúságok túléléséhez alkalmazkodtak, így a primitíven megélt jólét anyagcserezavarokhoz vezet? Tersánszky megírta a Misi Mókus kalandjaiban a kövér, elpuhult mókusok szigetét, akik már nem képesek fára mászni a ragadozó elől, hanem csak sírnak. Látnoki alkotás, szakmai szemmel is."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport