Ezeket látta már?

Online vércukorszintmérőt kap 1000 magyar háziorvos

vércukorszintmérő, cukorbetegség, diabétesz

Magyar fejlesztésű, telemedicinás rendszerrel összekapcsolható vércukorszintmérőt kap 1000 magyar háziorvos

A magyar fejlesztésű készülékek mellett edukációs csomaggal és maszkkal segíti a járvány elleni védekezést a 77 Elektronika Kft.

Magyar fejlesztésű online vércukorszintmérő

A közelgő Diabétesz Világnap alkalmából 1000 darab közel laboratóriumi pontosságú, telemedicinás rendszerrel összekapcsolható vércukorszintmérő készülékkel gazdagodik a hazai háziorvosi ellátás. A 100 százalékban magyar orvostechnikai vállalat emellett edukációs és információs anyagokkal, valamint a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékével együttműködésben online szakmai továbbképzéssel is segíti a háziorvosokat.

A felajánlott Dcont® típusú vércukormérő készülékek a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (SE ÁOK) Családorvosi Tanszékével együttműködésben az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiumán keresztül jutnak el az orvosokhoz országszerte. Első körben azok a háziorvosok kapják meg a modern eszközöket, akik korábban részt vettek a régió eddigi legkiterjedtebb kockázat-alapú diabétesz-szűrésében, az úgynevezett FINDRISK kérdőíves vizsgálatban.

Fontos a koronavírus járvány elleni védekezés

Az innovatív készülékek pótolhatatlan segítséget jelentenek a rendelőkben, hiszen a háziorvosoknak kiemelkedő szerepe van a cukorbetegek kiszűrésében és gondozásában, amihez elengedhetetlen, hogy pontos és megbízható adatokkal rendelkezzenek az egyes betegek vércukorszint adatairól és állapotuk esetleges ingadozásairól.

Különösen fontos ez a jelenlegi járványügyi helyzetben, mivel a diabétesszel élők esetében nagyobb a fertőzés kockázata, és a koronavírus okozta megbetegedés súlyosabb szövődményekkel járhat náluk. A vércukorszint ingadozásának elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vércukor-értékeket, és folyamatosan konzultáljanak vagy kapcsolatban legyenek orvosukkal.

Cél: az edukáció és az orvos-beteg kommunikáció segítése

Utóbbi támogatására hozta létre a 77 Elektronika Kft. 2010-ben a Dcont® eNAPLÓ rendszert és a hozzá kapcsolódó mobilalkalmazást. Ez az orvosok és betegek számára is ingyen elérhető rendszer most minden eddiginél fontosabb támogatást nyújt a kezelésben: a betegek online rögzíthetik vércukorszint-adataikat, az elfogyasztott szénhidrátmennyiséget, a bevitt inzulin mennyiségét, valamint az általuk végzett fizikai aktivitást. A szakorvosok ezáltal gyorsan és könnyedén elemezhetik a vércukor-értékek alakulását, és annak megfelelően módosíthatják a diabéteszes betegek terápiáját – bárhol, bármikor. A most felajánlott 1000 db készülék ezzel a rendszerrel összekapcsolható, és egyben hangjelzésekkel ösztönzi a felhasználót a rendszeres mérésre.

A 77 Elektronika a Családorvosi Tanszékkel együttműködve a betegekkel leginkább kapcsolatban álló háziorvosok munkáját nemcsak eszközökkel, hanem diabétesz edukációs anyagokkal, ingyenes betegkiadványokkal, a fertőzést elleni védekezést szolgáló maszkkal, valamint a www.medukator.eu oldalon online szakmai továbbképzéssel is támogatja.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához