Ezeket látta már?

7 árulkodó ráktünet, amiről felismerheti, ha nőgyógyászati daganata van

rák, daganat, nógyógyászati, hasfájás, puffadás, kimerültség

Azokat a nőgyógyászati tüneteket vesszük sorra, melyeket egyetlen nőnek sem szabad figyelmen kívül hagynia, mert rákbetegséget jelezhetnek.

Annak ellenére, hogy sok szó esik a méhnyak-, petefészek- vagy egyéb nőgyógyászati rákfajtákról, az érintettek sokszor figyelmen kívül hagyják a figyelmeztető tüneteket, és nem számolnak be róla kezelőorvosuknak.

Rákra utaló jelek:

  1. Az első – talán hétköznapinak tűnő – jelenség a feldagadt láb, amely, ha még fájdalommal is együtt járt, mindenképpen intő jel lehet.
  2. Ugyanígy nem szabad elmenni a testsúlyvesztés mellett sem, mert bár a legtöbb nő örömmel szabadul meg néhány felesleges kilótól, az ok nélküli fogyásról tájékoztatni kell egy szakembert.
  3. Fontos tudni, hogy menopauza idején már nem szabadna véreznie senkinek, sőt a menstruációs ciklusok közötti időszakban sem. A szex közben előforduló vérzés, vagy a menstruáció idején jelentkező, szokatlanul erős vérzés az endometriózis vagy a rák jele is lehet.
  4. Arról is tájékoztassuk kezelőorvosunkat, ha állandó, sürgető vizelési ingerünk van, főleg ha ez még hasfájással, puffadással is együtt jár.
  5. A medence és a has körüli állandósult fájdalom, illetve
  6. az evéstől függetlenül jelentkező tartós telítettségérzet, kellemetlen, felfúvódott állapot szintén figyelmeztető jel,
  7. állandó kimerültség, levertség, vagy az ok nélkül jelentkező, tartós émelygés.

Aki tehát a fenti tünetek bármelyikét észlelné magán, ne habozzon, keresse fel nőgyógyászát, és számoljon be a tünetekről, hiszen a régi mondás itt is érvényes: "jobb félni, mint megijedni".

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egy vérvizsgálat mentett meg a ráktól – a fiatal nőnek ez tűnt fel az átlagos tünetek között

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

nőgyógyászati daganat

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához