170 milliónyi adománnyal segít az Egis

plexifal Keresztes patika 4 kerulet FINAL

A gyógyszergyár a koronavírus-fertőzés elkerüléséhez szükséges védőfelszereléseket adományozott, hogy így védje az egészségügyi dolgozókat.

Az adomány tartalmazott 550 darab leheletfogó plexifalat, amelyeket például gyógyszertári pultra szerelhetnek, tízezer doboz fertőtlenítőt, és több ezer egyéb védőeszközt is. Ezeket az eszközöket gyógyszertárakba, kórházakba, szak- és családorvosi rendelőkbe juttatják majd el, hogy egyszerre szolgálják az egészségügyi dolgozók, a betegek és a lakosság védelmét a koronavírus okozta járvány idején. Az adomány összege mintegy 170 millió forint.

"Kiemelt felelősséget érzünk a járvány frontvonalában dolgozók iránt, számukra a fertőzésveszély csökkentésében nyújtunk segítséget, ami egyben a hozzájuk forduló betegek biztonságát is elősegíti. Ezen túlmenően a folyamatos gyógyszerellátás érdekében, a gyógyszergyártásban dolgozó kollégáink biztonsága védelmében is intézkedések sorozatát vezettük be." - hangsúlyozta dr. Hodász István, az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója.

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

Forrás: Egis Gyógyszergyár