40 milliós támogatás érkezett a járványkórházaknak

40 milliós támogatás érkezett a járványkórházaknak

A Novartis Hungária és a Sandoz Hungária a két legnagyobb járványkórháznak nyújtott támogatást a koronavírus elleni harcban.

A Novatis csoport két hazai tagvállalata 20-20 millió forinttal segítette a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének alapítványát és a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház alapítványát. A két kórház olyan felszerelésekre és orvosi gépekre fordítja a támogatást, amelyek a koronavírus miatt megbetegedett emberek kezelésében nyújtanak majd segítséget.

A támogatás a Novatis Csoport Global COVID-19 Response Fund elnevezésű alapjából származik, a két magyar tagvállalat pályázat útján jutott a pénzhez. A teljes kapott összeg 58 millió forint volt, a járványkórházak támogatása után megmaradt 18 millió forintot a Magyar Vöröskeresztnek adományozták. A szervezet ezt az összeget arra fordította, hogy még több ételt és fertőtlenítőszert juttasson el a rászorulók és a szociális intézmények számára, ezen felül segítette az Országos Mentőszolgálat munkáját is.

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat