Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

A szlovák politikus szerint heteken belül vége lehet az omikron okozta hullámnak

oltási igazolvány, védettségi igazolvány, harmadik oltás, koronavírus, Janssen, QR-kód

Habár a szakemberek mást mondanak, a szlovák politikus bizakodó, Csehország és Ausztria is enyhítésre készül, de a koronavírus elleni oltás marad.

Nyugat-Európában átvonulóban van az omikron jelű koronavírus variáns okozta járványhullám, emiatt számos ország megszüntette már a járvánnyal kapcsolatos szigorításokat, vagy épp erre készül, és nincs szükség már például bizonyos helyek látogatásához covid-pass-ra. - számolt be róla a parameter.sk

A portál szerint Szlovákiában még nem volt olyan politikus, aki előrevetítette volna, hogy mikorra lehet vége az omikron okozta hullámnak. Most azonban Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy a tavaszi szünetre túl lehet Szlovákia a nehezén. Mindez azt jelenti, hogy körülbelül 3 hét múlva számít arra Branislav, hogy könnyebb lesz a helyzet, ugyanis akkor kezdődnek a tavaszi szünetek több iskolában is.

A szakemberek azonban más véleményen vannak, ugyanis attól félnek, hogy mivel most stagnál a koronavírus-fertőzéssel kezelt páciensek számának csökkenése, elképzelhető, hogy az elkövetkező napokban kerülnek majd egyre többen kórházba azok közül, amik már az omikron variánssal fertőződtek meg.

Olvasson tovább! Nuvaxovid: új koronavírus elleni vakcina, ami az oltás szkeptikusokat is meggyőzte

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához