Ausztriát és Horvátországot is elérte a koronavírus!

#koronavírus #Ausztria #horvátország #járvány
2020.02.25.

Tirolban 2 koronavírus fertőzöttet találtak, egy harmadikat még vizsgálnak. Az érintetteket karanténba helyezték.

A 10 milliós Vuhanból induló koronavírus járvány már a szomszéd országokat is elérte. A tüdőgyulladást okozó vírus tízezreket fertőzött meg.

Ausztriában Tirolban diagnosztizáltak 2 koronavírus fertőzöttet, amit ma, kedd délután jelentett be Günther Platter, a tartomány kormányzója - írja a Der Standard.

Az olaszországi halálesetek miatt az osztrákoknál már tegnap, azaz hétfőn válság stábot hívtak össze, aminek következtében gyorstesztek elvégzésére alkalmas központokat állítanak fel, ahol a gyanús eseteket ki tudják vizsgálni.

Olvasson tovább! Ezek a koronavírus tünetei és megelőzési lehetőségei

Horvátországban is megjelent a koronavírus

Andrej Plenkovic, horvát kormányfő ma, kedden jelentette be, hogy egy Milánóból hazatért fiatal horvát férfinál diagnosztizálták a koronavírus fertőzést. Őt egy zágrábi kórház fertőzőosztályán tartják karanténban, miközben azt vizsgálják, hol tudnának elkülönítési központokat létrehozni az országban.

A horvátoknál - az osztrákokhoz hasonlóan - fokozott ellenőrzést végeznek a határokon a járvány miatt azoknál, akik az olaszországi Lombardia, Veneto, Emilia Romagna és Piemont tartományokból térnek haza.

Forrás: EgészségKalauz