Ezeket látta már?

Az OVSZ csak a levett PCR-tesztek kivizsgálásában vesz részt, mintavételt nem végez!

koronavírus, covid, véradás, pcr-teszt

A beszállított minták laborkivizsgálásával az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) is részt vállal a koronavírus elleni járványügyi védekezésben. A vérgyűjtési helyszíneken mintavétel nem történik, ezért az OVSZ arra hívja fel a figyelmet, hogy ilyen céllal senki ne jelentkezzen náluk!

A PCR-teszteket az OVSZ külön laboratóriumban, és csak az egészségügyi szolgáltatók által levett mintákon végzi, segítve ezzel a Covid-19 fertőzésgyanús személyek mielőbbi tesztelését. Az OVSz e tevékenysége a vérellátás és a vérkészítmények biztonságát nem veszélyezteti, a véradók jogszabályban előírt vizsgálatait időben elvégzi.

Lakossági mintavétel az OVSZ intézményeiben NEM történik és véradók esetében sem végez SARS-CoV-2 vizsgálatot, mivel a koronavírus transzfúzióval nem vihető át, tehát a vért kapó betegek számára ez a vírus kockázatot nem jelent.

Az OVSz nyomatékosan kér minden koronavírusos fertőzöttet, hogy mintaadásra NE jelentkezzenek sem az OVSz intézeteiben, sem a kiszállásos véradásokon, ne veszélyeztessék ezzel vérgyűjtési eseményeink biztonságát és eredményességét! Ezen eseményeken továbbra is csak teljesen egészséges donorok jelenjenek meg.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához