Friss koronavírus hírek ma

Bajban a magyar csapat! Mégsem tud kiutazni az olimpiára a koronavírusos gyorskorcsolyázó

koronavírus, covid, teszt, olimpia

Ismételten pozitív lett Varnyú Alex rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírustesztje, így nem tud vasárnap kiutazni a pekingi téli olimpiára.

Erről Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edző-menedzsere tájékoztatott. A férfi váltóban tartaléknak jelölt versenyző először január 25-én adott pozitív tesztet, ezért az eredeti időpontban nem tudott elrepülni a kínai fővárosba.

Varnyút azóta naponta ellenőrzik, már több negatív teszteredménye volt, és a hétvégén utazhatott volna Pekingbe. A versenyző tünetmentes. A kiutazáshoz öt egymást követő napon át negatív eredményre van szükség.

Koronavírus - a D-vitamin-szint meghatározhatja a betegség súlyosságát - olvasson tovább!

A férfi váltó - amelyben a magyarok címvédőként lépnek jégre - elődöntőjét pénteken, döntőjét pedig február 16-án tartják. A rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottban korábban volt már koronavírusos eset: az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang emiatt csak egy héttel a többiek után, szerdán érkezett meg Pekingbe. Ő, valamint testvére, Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia szombaton a vegyesváltóban bronzérmet szerzett.

Forrás: MTI