Bill Gates figyelmeztetett: a járvány elhatalmasodhat, ha a koronavírus gyógyszert nem jól osztják le

#koronavírus #gyógyszer #koronavírus ellenszer #Covid-19
2020.07.14.

Bill Gates felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus járvány elhatalmasodása, elhúzódása attól is függ, mely országok kapják meg először a majdani koronavírus gyógyszert.

Amióta kitört a koronavírus járvány, Bill Gates az alapítványán keresztül 70 millió dollárt adományozott a koronavírus elleni vakcina és a koronavírus gyorsteszt kifejlesztésére. Feleségével együtt összesen 350 millió dollárral szálltak be a Covid-19 megfékezésébe.

Bill Gates a Nemzetközi AIDS Társaság által szervezett online konferencián elmondta, hogy szerinte évek kellenek ahhoz hogy világszinten immúnissá váljunk a koronavírussal szemben, a koronavírus gyógyszerét pedig azoknak az országoknak kell majd megkapnia, akiknek a legnagyobb szüksége lesz rá - nem pedig azoknak, akik a legtöbbet tudják fizetni érte.

Példaként az USA-t hozta fel, akik több százmilió dolláros szerződéssel jutottak hozzá a remdesivirhez. Azaz a piaci érdekeket háttérbe kell szorítani az emberi élet és a járvány elhúzódásának megakadályozása érdekében.

Forrás: HVG

Forrás: HVG