Brit-variáns: ezért tudta letarolni Magyarországot

koronavírus, brit variáns, mutáns, covid

Egy friss kutatás szerint annak, aki a brit variánssal fertőződik meg, nagyobb az esélye a halálra, mint annak, aki az eredeti, vuhani vírustól betegedik meg.

A brit variánssal nagyobb adag koronavírus jut a szervezetbe

Egy magyar PCR-tesztlabor, a Neumann Labs az adatainak elemzéséből arra következtet, hogy a brit mutáns 10-20-szor magasabb vírusszámot ér el a betegek szervezetében, ez okozhatja a betegség súlyosabb lefolyását.

Hiszen mostanra azt már ki lehet jelenteni, hogy minél több a koronavírus a szervezetünkben, annál súlyosabb a betegség lefolyása. A brit mutáns összességében 64 százalékkal halálosabb lehet az eredetinél.

Rengeteg kísérletet végeztek a leginkább közösségi fertőzés útján terjedő brit variánssal kapcsolatban és egy, a BMJ orvosi magazinban megjelent friss kutatás szerint 32-104 százalékkal nagyobb a halálozásra az esély, ha a koronavírus brit variánsával fertőződünk meg, mint az eredeti, vuhani változat esetében.

Olvasson tovább!

A vizsgálatba 100 ezer embert vontak be, akiket 2020 októbere és 2021 januárja közt diagnosztizáltak fertőzéssel. A felelőst hivatalosan B.1.1.7 variánsnak hívják. Az egyetlen és persze nagyon lényeges jó hír az, hogy a dél-afrikai és a brazil mutációval ellentétben a jelenlegi koronavírus vakcinák hatásosak a brit mutáns ellen.

Forrás: CNN