Díj helyett szeretet cunamit kaptak a Vakcinainfós orvosaink

éve embere, vakcinainfó, az orvos válaszol, koronavírus

Szívet melengető, ami most történik a Vakcinainfó - Az orvos válaszol közösségi oldalán! Ezt még végig olvasni is csoda.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Vakcinainfo - az orvos válaszol nevű csoportot a koronavírus járvány kezdetén hozta létre egy neurológus szakorvos a közösségi oldalon. A kezdeményezéshez azóta 31 kollégája csatlakozott az ország minden tájáról, de a kérdezők száma is egyre nő, a csoportnak már 48 ezer tagja van.

A csoportot az Év embere díjra is jelölték, és bár végül nem ők kerültek az első helyre, a közösségi oldalukon valóságos szeretet cunami árasztotta el őket. A szavazás lezárulta után az orvosok egy rövid posztban tették közzé az eredményt, miszerint nem ők nyertek, amire válaszul rengeteg komment és felajánlás érkezett, ami egyértelműen azt mutatja, hogy az elkötelezettségük és önkéntes munkájuk nem maradt viszonzás nélkül, és nagyon is sokat jelent rengeteg ember számára:

"Tisztelt Csoporttagok!

Az előzetes információk alapján sajnos úgy tűnik, - bár az élmezőnyben végeztünk - nem mi nyertük Az év embere szavazást. Köszönjük szépen a sok szavazatot és biztatást! Gratulálunk a győztesnek, a válaszadást folytatjuk tovább töretlen lelkesedéssel."

A bejegyzésre aztán elkezdtek záporozni a kommentek, és a felajánlások:

"Szeretettel gratulálok a helyezéshez, még, ha nem is a legelső, s bár, ahogyan említették , mindenki megérdemli az elismerést, de Önök a legnehezebb helyzetben segítenek nekünk, s már nem csupán coviddal kapcsolatban. Ennek apropóján, mivel itt mindenkinek Önök az Év Emberei, szeretnék egy kezdeményezést elindítani. Mindenki birtokában van egy-egy szakterületnek, vagy bármi olyannak, amivel "viszonozhatja" az Önök munkáját. Én , például, angol nyelv- és irodalom szakos tanár (freelancer), tolmács és fordító vagyok. Ha bármilyen formában szükségük lenne a munkájukhoz itt, vagy bárhol angollal kapcsolatosan segítségre, állok rendelkezésükre, természetesen ingyen, csakúgy, ahogyan Önök teszik. Remélem, hogy követőim lesznek. Szép napot és évet kívánva, tisztelettel! - írta posztban az egyik csoportag, amire százával érkeznek a reakciók, kedves felajánlások."

"Ámultan nézem a sok pozitív kommentet, kicsit újra hiszek az emberiségben. Felajánlani nem is tudom mit tudnék.........a legkisebb gyerekem 17 éves, Down-szindrómás, autisztikus, ami tapasztalatom van vele, abban természetesen nagyon szívesen. Összehasonlítási alapom a két NT lányom (neuro-tipikus)."

"De jó ez a kezdeményezés. Ötvös iparművész vagyok, szívesen megjavítok ékszereket a csoport adminjainak."

"Rendezvények szervezésével foglalkozom, de szívesen küldök XXL pizzát is."

"Én csak követője vagyok az oldalnak, de minden tiszteletem Önöknek az önzetlen segítségért! Nem Budapesten, hanem Biatorbágyon vagyok fodrász, de ha erre járnak, bármelyikük, nagyon szívesen felajánlok akár hajvágást vagy csak egy frissítő fejmasszázst, amit szeretnének!"

"Nagyon jó olvasni ezt a kezdeményezést, kommenteket, felajánlásokat. Sajnos egyelőre nem nagyon tudok miben segédkezni, maximum abban, ha valamelyikük Győr mellett utazik el és megállna egy kávéra, teára, kis pihenőre, írjon nyugodtan, mert az autópályához nagyon közel lakunk."

"Online marketing területen tudok segíteni magyar, angol és spanyol nyelven. És egy extra felajánlás: szívesen elviszek bárkit, aki egy jó társaságban szeretne kikapcsolódni a Fiat 500-as klubunk valamelyik gurulásán"

"Nem szeretnék kimaradni! Idegenvezetőként dolgozom EGERBEN! Hála az égnek meggyógyultam a súlyos covidos tüdőgyulladásból, és tudok már egyszerre beszélni és menni is! Szívesen mesélek a városról, cserébe a rengeteg jó tanácsért! És gratu az ötletgazdának!"

"Minden leírt sorban ott van a SZERETET! Minden segítő szóban,mondatban,tanácsban ott van az ÖNZETLENSÉG .A mai világban ezek drága kincsek. Én imában tudok csatlakozni a segítők táborához."

"Szuper kezdeményezés! Valószínű, hogy mindegyik itt segítséget nyújtó orvosnak van jogosítványa. Azonban ha nincs, vagy csak nagyobb gyakorlatot szeretne szerezni, forduljon hozzám bizalommal, olyan önzetlenül fogok segíteni, mint Önök teszik! Ezen kívül 7 éve csak vadkovásszal sütöm a kenyereket, ha bármelyikük Győrben jár, szívesen megajándékozom annyi kenyérrel, amennyit csak kér! "

Tovább a csoporthoz >>>

A Vakcinainfó - Az orvos válaszol és az EgészségKalauz együttműködése

olvasóink számára már ismerős lehet, hiszen az orvos válaszol rovatunkban rendszeresen közlünk olyan felmerülő kérdéseket és válaszokat, amelyek mások számára is tanulságosak, hasznosak lehetnek.

Két új rovatunkban a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és válaszokat is elolvashatják

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol