Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Dráma: le akarták kapcsolni a covidos férfit a lélegeztetőgépről, a feleség beperelte a kórházat

koronavírus, covid, intenzív, kórház, covid intenzív

Egy bíró megtiltotta egy kórháznak, hogy levegyen egy Covid-19 beteget a lélegeztetőgépről.

Egy minnesotai bíró megakadályozta, hogy egy kórház lekapcsoljon egy koronavírusos beteget a lélegeztetőgépről, mert a feleség hevesen tiltakozott az orvosok döntése ellen - derült ki az amerikai bírósági feljegyzésekből - írja az NBC News.

Koronavírussal vitték kórházba a férfit

Jennifer Stanfield Anoka megyei bírónő ideiglenes korlátozó végzést adott ki, amely megtiltotta a Minneapolisztól északra fekvő Mercy kórház orvosainak, hogy levegyék a lélegeztetőgépről a covidos Scott Quinert, miután elutasították a férfi felesége, Anne Quiner által kért kezelést - mondta a család ügyvédje, Marjorie Holsten egy interjúban. Hogy pontosan milyen kezelésről van szó, arra az ügyvéd nem tudott válaszolni.

A minnesotai tizedik bírósági körzetben benyújtott eskü alatt tett nyilatkozatában Anne Quiner azt mondta, őt jelölték ki arra, hogy meghozza a férjével kapcsolatos egészségügyi döntéseket. A koronavírussal megfertőződött férfit november 6-án szállították át a kórház intenzív osztályára. A nyilatkozatban a feleség úgy fogalmazott, hogy azon dolgozik, hogy új intézményt találjon a férjének, de több időre van szüksége.

Le lehet kapcsolni a lélegeztetőgépről a koronavírusos beteget?

A Mercy kórház orvosai "közölték, hogy 2022. január 12-én, csütörtökön olyan intézkedéseket kívánnak tenni, amelyek véget vetnek a férjem életének. Ezek az intézkedések magukban foglalják a lélegeztetőgép kikapcsolását. Közöltem az orvosokkal, hogy határozottan nem értek egyet ezzel az intézkedéssel, és nem akarom, hogy a férjem lélegeztetőgépét kikapcsolják" – olvasható a dokumentumban.

A kórház felügyelő szervezete közleményben reagált az esetre, amelyben kifejtették: "követni fogják a bíróság végzését, és folytatják a jogi eljárást".

Omikron: a korábbi fertőzés vagy az oltás véd jobban ellene? - Olvasson tovább!

"Addig is elkötelezettek vagyunk, hogy minden betegünknek kivételes ellátást nyújtsunk, amely a legjobb orvostudományi eredményeken és a beteg egészségügyi állapotára vonatkozó legjobb kezeléseken alapul" – olvasható a közleményben. A következő meghallgatást február 11-re tűzték ki.

Tarol az omikron

Az NBC News számítása szerint a minnesotai Covid-19 kórházi kezelése 6 százalékkal emelkedett az elmúlt két hétben, mivel a koronavírus omikron változata országszerte tovább terjed. A legfrissebb állami egészségügyi adatok szerint az állam 68 kórházából 55-ben - 81 százalékban - nem volt szabad ágy az intenzív osztályokon.

Forrás: nbcnews
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához