Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

ENSZ-főtitkár: mindenkit be kellene oltani covid ellen

SAP, koronavírus, vakcina, oltás, covid

Az ENSZ-főtitkár szerint ha véget szeretnénk vetni a koronavírus-járványnak, mindenkinek fel kellene vennie az oltást.

António Guterres ENSZ-főtitkár úgy vélekedett hétfőn a virtuálisan megrendezett Világgazdasági Fórumon, hogy az egész világon mindenkit be kellene oltani a koronavírus ellen, máskülönben az emberiség soha nem tud megszabadulni a kórokozó és variánsai okozta világjárványtól

Koronavírus: mindenkit be kell oltatni

“Az utóbbi két év egyszerű, ám brutális igazságra derített fényt: ha valakit kihagyunk, akkor mindenkit kihagyunk. Ha nem sikerül minden egyes embert beoltanunk, akkor folyton újabb variánsok kialakulásának adunk teret” – jelentette ki az ENSZ-főtitkár, arra intve, hogy a Covid-19 betegséget előidéző koronavírus a határokat átlépve terjed, és kíméletlenül lebénítja a gazdaságokat és a mindennapi életet.

Guterres felidézte, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábban azt a célt tűzte ki, hogy 2021 végéig minden ország népességének 40 százalékát be kellene oltani, az idei év közepére pedig 70 százalékig kellene eljutni.

Alacsony az átoltottság Afrikában

Nagyon messze vagyunk e célkitűzésektől – jegyezte meg a főtitkár. A világszervezet főtitkára kifogásolta, hogy a magas jövedelmű országok átoltottsági rátája – mint fogalmazott: “gyalázatos módon” – hétszerese az afrikai országokénak. “Most azonnal a vakcinák méltányos elosztására lenne szükség” – hangoztatta. António Guterres szerint meg kellene újítani a globális pénzügyi rendszert.

Koronavírus: tovább mutálódott az omikron, ezt mondják róla a szakemberek - olvasson tovább!

Ha nem sikerül enyhíteni az eladósodott országok terhein, illetve támogatni a fejlődő országokat, akkor olyan egyensúlytalanságot teremthetünk, amely bedöntheti a minden ponton összekapcsolódó világgazdasági rendszert

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához