Ez a koronavírus elleni gyógyszer csökkentheti a kórházba kerülés esélyét

Ez a koronavírus elleni gyógyszer csökkentheti a kórházba kerülés esélyét

Egy amerikai gyógyszerről van szó, a neve Molnupiravir.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról, hogy a molnupiravir hatóanyag enyhítheti a

"Az MSD (Amerikában és Kanadában Merck) cég molnupiravir hatóanyagú tablettája kb. 50%-kal csökkentette az enyhe-közepes súlyosságú COVID-19 betegek kórházba kerülési kockázatát

Érdemes megjegyezni, hogy az MSD egyben az ivermektin nevű féregirtó gyógyszer kifejlesztője és ilyen minőségében élesen elhatárolódik mindattól, amit az ivermektin maffiák és áltudósok művelnek, hangsúlyozva, hogy nem lát bizonyítékot az ivermektin COVID-19 elleni hatásosságára.

Mindeközben azonban az MSD a Ridgeback Biotherapeutics céggel együttműködésben feljesztette a molnupiravir (MK-4482, EIDD-2801) nevű, szájon át szedhető antivirális gyógyszert. Ma, október 1-én tette közzé a vállalat egy Fázis 3 klinikai vizsgálat köztes eredményeit, amelyek szerint a molnupiravirt szedő betegek 7,9%-a kerül kórházba a randomizálást követő 29 napon belül (28 fő a 385-ből), szemben a placebo csoporttal, ahol az arány 14,1% volt (53 fő a 377-ből).

Olvasson tovább! Harmadik oltás: ilyen mellékhatások lehetnek a 3. vakcina után

A molupiravirt szedő csoportban nem történt halálozás, míg a placebo csoportban 8-an hunytak el.

A kedvező eredmények miatt letiltották a további betegbeválogatást és az MSD vészhelyzeti alkalmazási kérelem benyújtását tervezi az amerikai gyógyszerhatóság (FDA) és más országok hatóságai felé."

Hivatkozás: https://www.merck.com/news/merck-and-ridgebacks-investigational-oral-antiviral-molnupiravir-reduced-the-risk-of-hospitalization-or-death-by-approximately-50-percent-compared-to-placebo-for-patients-with-mild-or-moderat/

Forrás: EgészségKalauz