Ezeket látta már?

Ha nem termelődött ellenanyag, ingyen teszteltetheti magát a SOTE-n!

kínai vakcina, sinopharm, hatékonyság, antitest

Azok, akiknek oltás után nem termelődött ellenanyag a szervezetében, a SOTE-n ingyen teszteltetheti magát.

A Semmelweis Egyetem keddi közleményében ír arról, hogy akinek 2 oltás után is negatív az ellenanyagtesztje, annak – kapacitástól függően – Merkely Béla döntése alapján térítésmentesen biztosítanak egy antitest vizsgálatot. - írja a Telex

Az ellenanyag tesztet legkorábban a 2. dózist követő 2 hét eltelte után lehet igénybe venni. Ezt mindazok ellenére lehet megtenni, hogy Merkely többször hangsúlyozta: az antitest és a védettség szintje között nem lehet egyértelmű összefüggést meghatározni, azaz az ellenanyag-vizsgálat eredménye csak tájékoztató jellegű. Azt is elmondta, hogy 3. dózisról sem lehet dönteni csak az antitestszint alapján, és továbbra is kéri, mindenki vegye fel mindkét dózist.

Az ellenanyagszintet egy vérvételalapú vizsgálattal mérik, ehhez mindenkinek magával kell hoznia az oltásokról szóló igazolást, valamint az ellenanyagszint-méréssel kapcsolatos lelet másolatát. Vizsgálatra jelentkezni az antitest@semmelweiskft.hu címen lehet.

Rusvai Miklós virológus szerint a beoltottak 15-20 százalékánál nem alakul ki megfelelő védettség, és előfordul, hogy az orvosok harmadik oltást is beadnak, vagy az emberek Romániába mennek át egy újabb dózisért.

Sarkadi Balázs akadémikus orvos-biológus pedig még áprilisban beszélt arról, hogy vizsgálni kell az antitestszintet, mert az megmutathatja a vakcinák hatékonyságát.

Olvassa el ezt is!

Forrás: Telex