Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Hamarosan embereken is tesztelheti a Pfizer a következő generációs covid elleni vakcináit

Omikron, szupervariáns, dél-afrikai mutáns, pfizer, B.1.1.529-es variáns, vakcina

Az új generációs covid vakcinák a koronavírus mutációi ellen is védelmet nyújtanának.

Az év második felében a Pfizer és a BioNTech megkezdi a következő generációs, a koronavírusok széles köre ellen védő oltások embereken történő tesztelését- írja a Reuters alapján a 168 óra.

A Pfizer és a BioNTech többfajta covid elleni oltás fejlesztésén dolgozik. Az egyik a a T-sejtek erősítő emlékeztető oltások, amelyek elsősorban a súlyos megbetegedések ellen védene, ha a vírus veszélyesebbé válik, a másikak a pánkoronavírus oltások, amelyek a vírusok szélesebb családja és annak mutációi ellen nyújtanának védelmet.

Ezekre azért van szükség, mert a koronavírus folyamatosan mutálódik, és a mutációk könnyebben kikerülik a vakcinákat, illetve az emberi immunmemória is idővel csökken. A fentiek miatt a kormányok, az egészségügyi szervek és a vállalatok szorgalmazzák, hogy megbízhatóbb védelmi eszközök legyenek a koronavírus ellen.

Koronavírus: ezekben a magyar városokban robbanhat be a covid a következő hetekben - olvasson tovább!

A BioNTech ezen kívül önállóan dolgozik olyan precíziós antibiotikumokon, amelyek a jelenleg rendelkezésre álló fertőzésellenes szerekkel szemben rezisztenssé vált szuperbaktériumokat pusztítják el. Ez azért fontos, mert csak az USA-ban és az EU-ban a közegészségügyi kutatók évente 70 ezerre teszik azoknak a számát, akik valamilyen az antibiotikumoknak ellenálló fertőzésben halnak meg.

Forrás: 168 óra
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához