Ezeket látta már?

Hogyan és mikor kérhetünk segítséget, ha nem mehetünk orvoshoz, kórházba?

telemedicina, házorvos, orvos válaszol, telefon, koronavírus, fertőzés, kezelés, koronavírus tünetei

Több platformon is felhívták arra az emberek figyelmét, hogy csak indokolt esetben menjenek orvoshoz. De mit jelent a koronavírus-járvány idején az indokolt eset, és hogyan fordulhat valaki orvoshoz úgy, hogy nem megy el hozzá?

A legtöbb ember most, a koronavírus járvány idején nem szívesen megy egészségügyi intézmény környékére sem, legyen az egy egyszerű háziorvosi vagy szakorvosi rendelő. Az első és legfontosabb, hogy eldöntsük, hogy orvosi ellátásra és vizsgálatra szorulunk vagy tanácsra van szükségünk. A kialakult járványügyi helyzetben ez alapján lehet a legegyszerűbben meghatározni, hogy meglátogassuk az adott orvost vagy sem.

Milyen esetben szorulok ellátásra?

Amennyiben önt fizikális sérülés érte, panaszai olyan agresszívan jelentkeznek, mely korlátozza napi teendőinek ellátásában, vagy például olyan dolgot tapasztal, ami veszélyeztetheti életét. Ebben az esetben mentőt hívjon, vagy tárcsázza a háziorvosát. Más esetben nem biztos, hogy tanácsos orvoshoz mennie.

Mit csináljak ha időpontom van, vagy folyamatos kezelésekre járok?

Egyeztessen az orvosával, és amennyiben orvosa nem tanácsol mást, vagy az adott intézményt nem vonták karantén alá, úgy természetesen jelenjen meg előre az egyeztetett időpontban, és vegyen részt kezelésein vagy az előjegyzett vizsgálaton.

Mit csináljak, ha csak konzultálni szeretnék egy orvossal?

A XXI. század egyik nagy előnye, hogy már a legtöbb dolog lebonyolítható elektronikusan és telefonon egyaránt. Utóbbi megoldás aranykorát éli már Magyarországon is. A telemedicina szolgáltatás kiváló az olyan helyzetekre, mint például a mostani koronavírus járványos időszak.

Az EgészségKalauz Orvos Válaszol rovatában egyszerűen kérhet tanácsot háziorvosoktól a legáltalánosabb betegségek legegyszerűbb otthoni kezelésével kapcsolatban, vagy akár egy speciális helyzetben bizalommal fordulhat panaszaival egy profi nőgyógyászhoz, fogorvoshoz, traumatológushoz vagy akár egy gyermekorvoshoz is. Indokolt esetben természetesen az adott szakorvos javasolni fogja a személyes találkozót és a szükséges vizsgálatok elvégzését.

Egyeztessen telefonon az EgészségKalauz Orvos válaszol rovatán keresztül egy hozzáértő orvossal! A szolgáltatást most INGYEN kipróbálhatja, kattintson IDEI

háziorvos, orvos válaszol, koronavírus, telefon Hívja az Egészségkalauz orvosait, most ingyen kipróbálhatja a szolgáltatást! Forrás: EgészségKalauz
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához