Ezeket látta már?

Így igazolhatja a védettségét mobil applikációban

szemészeti applikáció tisztán látás telefon mobil

Nem kell plasztik kártya, elég lesz a mobilunk is ahhoz, hogy igazoljuk, megkaptuk az oltást.

Az EESZT-mobilalkalmazásnak az a célja, hogy egyszerűbbé, kényelmesebbé tegyék a védettség igazolását. Az applikáció androidos, akár iOS-es okostelefon is elérhető lesz. Az alkalmazás az eddigi értesülések szerint napokon belül elérhető lesz.

Aki a koronavírus elleni védőoltását megkapta, oltottságát – az oltási igazolvány mellett – elektronikus applikációval is igazolhatja majd” – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére a Koronavírus Sajtóközpont

Az applikációt csak úgy lehet majd használni, ha bejelentkezünk az EESZT lakossági portáljára KAÜ-azonosítással (ügyfélkapu, e-személyi igazolvány, telefonos azonosítás), és regisztrálunk. Itt kell majd megadni azt a 6 jegyű PIN-kódot is, amit a későbbiekben az alkalmazáshoz kell. Az applikációban a következő lépéseket kell majd megtenni:

  • a bejelentkezés a hatjegyű PIN-kóddal;
  • a Covid-oltásigazolás nevű menüpont kiválasztása;
  • amennyiben van megfelelő oltás, megjelennek az arról szóló információk.

Az alkalmazásban az oltott nevét, taj-számát, az oltás idejét, a fertőzéssel szembeni védettség tényét vagy annak hiányát jeleníti meg, az adatok hitelesítése pedig QR-kóddal történik, aminek az érvényességét egy erre a célra kifejlesztett másik alkalmazással lehet majd ellenőrizni.

A Koronavírus Sajtóközpont azt azonban kiemelte, hogy a korábbi koronavírus betegségből adódó védettséget csak a plasztikkártya jelzi.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához