Így kártyázta el több száz ember covid-kártérítését egy japán férfi

koronavírus, covid, kártérítés, japán, csalás

Adminisztrációs hiba miatt egyetlen ember bankszámláján landolt az a 46,3 millió jen (átszámítva csaknem 132 millió forint), amelyet a prefektúra 463, alacsony jövedelmű lakosának szántak, akiket a koronavírus-járvány különösen nehéz helyzetbe hozott.

Japán déli részén, Honsú szigetén található Jamagucsi prefektúra eljárást kezdeményezett a terület egy lakosa ellen – írja a BBC alapján a vg.hu. A 24 éves férfit azzal vádolják, hogy 51 millió jennel károsította meg a prefektúrát alig egy hónapon belül.

A pénzt eredetileg több mint 460, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került, alacsony jövedelmű ember megsegítésére szánták - adminisztrációs hiba miatt került rossz helyre.

A "szerencsés" férfit utolérték a hatóságok, kész is volt együttműködni a prefektúrával, ám másnap már hiába hívták, eltűnt. Amint a nyomozók kiderítették, hogy a férfi a következő két hétben minden nap 600 000 jent (1,7 millió forintot) vett fel a bankszámlájáról, amit aztán kockára is tett ülönböző, okostelefonról elérhető online kaszinókban.

Azt állítja, veszített, minden pénz elveszett

Már minden pénzt levettem a számlámról. Ezt már nem lehet visszacsinálni. Nem tudom visszaadni, és más értékes tulajdonon sincs kéznél, így nehéz lesz visszaszerezni. De nem futok az igazságszolgáltatás elől, megfizetek a bűnömért

– nyilatkozta a 24 éves férfi ügyvédjén keresztül.

A hatóságok szerint azonban a bűnbánat kevés lesz: a 463 millió jen mellett az eljárás költségeit is rávernék a férfire. Ehhez előbb azonban bíróság elé kellene citálniuk, ám a legújabb hírek szerint a szerencsejátékos megint felszívódott, a hatóságok hiába keresik.

További koronavírus hírek:

Forrás: egeszsegkalauz.hu