Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Így sikerült a januári oltási akció - februárban is folytatják

oltás, oltási akció, covid, negyedik oltás, koronavírus

A kormány úgy döntött, hogy februárban is tartanak oltási akciónapokat.

Rendkívül sikeresnek nevezte a januári oltási akciót a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kedden Budapesten. György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, a közmédiának nyilatkozva közölte: csak abban a nyolc napban, amikor a háziorvosok is immunizáltak a központi oltóhelyekkel együtt, 560 ezer koronavírus elleni vakcinát adtak be az embereknek.

Összesen több mint 720 ezerszer oltottak januárban

Az akcióban minden héten sokkal többen kérték a vakcinát, mint a normál, időpontfoglalásos rendszerben.

A januári sikerre tekintettel, az operatív törzs javaslatára a kormány úgy döntött, hogy februárban is tartanak oltási akciónapokat - mondta az államtitkár. Az omikron variáns rendkívüli fertőzőképessége miatt arra biztatta az embereket, hogy kérjék a vakcinát.

Ez is érdekelheti:

Emlékeztetett rá: a harmadik oltást a második után hat hónapon belül fel kell venni, hogy érvényes maradjon a védettségi igazolvány, amely február 15-től oltási igazolvánnyá "változik". Az irattal semmi teendő nincs, annak állapotát a QR-kóddal lehet ellenőrizni - jegyezte meg. Az államtitkár úgy vélekedett, hogy a körülmények, a magas fertőzésszám miatt megmarad majd az érdeklődés az oltási akciónapok iránt.

Februárban a központi oltóhelyeken

  • csütörtökönként és péntekenként délután 2 órától 6-ig,
  • szombatonként délelőtt 10-től délután 6-ig zajlik az akció

- közölte György István.

A helyszínekről a koronavirus.gov.hu oldalon lehet tájékozódni. A háziorvosoktól most nem kérik külön, hogy oltsanak hétvégén, ők csupán a rendelési idejükben fognak így tenni - mondta.

Megjegyezte: az akción túl minden nap lehet kérni vakcinát, az időpontfoglaló folyamatosan működik.

Ezek a februári oltási akció időpontjai. Ezek a februári oltási akció időpontjai. Forrás: Koronavirus.gov.hu

Már több mint 80 ezer 5-11 éves gyermek is kapott oltást

Ezt nagyon lényegesnek nevezte az államtitkár a populáció szempontjából. Ugyanakkor megjegyezte, hogy az 5-11 éveseknek kötelező időpontot foglalni.

A negyedik oltást elsősorban az időseknek és a krónikus betegségekben szenvedőknek javasolják.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közzétett egy listát arról, hogy mely betegségcsoportok esetén ajánlja kifejezetten. Javasolják továbbá a negyedik oltást mindenkinek, aki már több mint négy-hat hónapja vette fel a harmadikat - mondta György István.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához