Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: 90 oltást vehetett fel egy 60 éves férfi

koronavírus, covid, oltás, vakcina

A 60 éves férfi azért oltatta be magát mintegy 90-szer koronavírus ellen, hogy eladhassa az oltási igazolásokat.

Egy 60 éves magdeburgi férfi akár 90 covid elleni oltást kaphatott Németországban, hogy az így kapott oltási igazolásokat eladhassa azoknak, akik nem akarják felvenni a koronavírus elleni vakcinát. A gyanúsítottat a német rendőrség nem vette őrizetbe, de engedély nélküli oltási igazolás és okirat-hamisítás miatt nyomozást indítottak ellene - írja a DailyMail.

A férfit a szászországi Eilenburg egyik oltóközpontjában fogták el, amikor már második napja jelentkezett covid elleni oltásra. A rendőrség több üres oltási kártyát talált nála, és büntetőeljárást is indított. Ha a férfi megkapja az oltásokat, akkor a valódi vakcinatételszámokat felírhatta volna a kártyákra, amit aztán eladhatott volna. Egyelőre nem tudni, hogy a mintegy 90 különböző fajtájú vakcina, milyen hatással volt a férfi egészségére.

A német rendőrség az elmúlt hónapokban számos razziát tartott az oltási igazolványok hamisításával kapcsolatban. Sok covid-tagadó nem hajlandó beoltatni magát Németországban, ugyanakkor szeretnék megszerezni az oltási igazolványt, amelyekkel sokkal könnyebben mehetnek például étterembe, színházba, uszodába.

Pfizer: itt tart az omikron elleni vakcina fejlesztése, gyártása - olvasson tovább!

Németországban hetek óta magas a fertőzöttek száma, mégis enyhítettek a járványügyi korlátozásokon. Az élelmiszerüzletekben és a legtöbb színházban már nem kötelező a maszk viselése, de a tömegközlekedési eszközökön továbbra is mindenkinek kell hordani Egészségügyi szakértők szerint a BA.2 okozta járványhullám Németországban elérhette a csúcspontját.

Forrás: http://www.dailymail.co.uk