Koronavírus: a briteknél azonosított új mutáns nagyon gyorsan terjed

koronavrus, covid, magyarország,

A Nagy-Britanniában azonosított koronavírus legújabb mutációja gyorsan terjed, újabb országokban jelent meg.

A francia egészségügyi minisztérium pénteken jelezte, hogy a koronavírus új változatát egy Londonból hazatért francia állampolgár szervezetében mutatták ki - írja az MTI.

A férfi múlt szombaton érkezett a brit fővárosból. A tájékoztatás szerint jelenleg jól érzi magát, önkéntes karanténban van. Az eddig ismert koronavírus-változatoknál jóval könnyebben terjedő új mutációt Tours városából jelentették.

Péntek este a japán egészségügyi tárcavezető tett bejelentést arról, hogy a szigetországban is kimutatták a koronavírus mutációját.

Arról számolt be, hogy december 18-a és 21-e között Nagy-Britanniából érkezett 5 fertőzöttet helyeztek karanténba. Egy hatvanas éveiben járó férfinál jelentkeztek a Covid-19 fertőzés jelei, de a másik 4 ember tünetmentes.

Ez is érdekelheti:

Japán csütörtökön rendelt el beutazási tilalmat az Egyesült Királyságból érkezőkkel szemben. Jelenleg csak japán állampolgárok, illetve tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek utazhatnak be a szigetország területére, és megérkezésüket követően kötelező kéthetes karanténba kell vonulniuk.

Korábban a Baden-Württemberg tartományi egészségügyi minisztérium közölte, hogy a B.1.1.7 jelzésű covid mutációt egy nő szervezetében mutatták ki, aki múlt vasárnap érkezett Németországba Nagy-Britanniából rokonlátogatásra repülővel.

Forrás: EgészségKalauz