Koronavírus: a dél-afrikai mutáns pár hét után újrafertőzhet

köhögés ellen

Alig telt el néhány hét, és újrafertőződtek azok, akik korábban már átestek a dél-afrikai mutáns okozta betegségen.

A koronavírus dél-afrikai mutánsának esetében azt vették észre a kutatók, hogy hiába estek át a betegek a fertőzésen, újra megbetegedtek. Anthony Fauci, az Egyesült Államok legnevesebb fertőző betegség-szakértője, elmondta, hogy a dél-afrikai kollégáit is váratlanul érte az, hogy ilyen hamar bekövetkezett az újrafertőződés. A tapasztalatok alapján az első covid fertőzés nem adott akkora immunvédelmet, hogy az sokáig elegendő legyen a második kivédésére.

Fauci szerint a megoldás a koronavírus vakcina, hiszen az oltás nagyobb védelmet ad, mint a fertőzés.

Már bizonyítottan jelen van hazánkban a védőoltásokkal szemben is ellenállóbb dél-afrikai koronavírus mutáció is, ezt február végén mutatták ki először a Neumann Labs új PCR vizsgálatával.

Ezek a brit mutáció tünetei, kattintson tovább!

Az eddig egyetlen mintát a Neumann Labs-ben azonosították, a magyar diagnosztikai cég nemrégiben bevezetett PCR vizsgálatával, amely képes kimutatni a koronavírus újonnan megjelent variánsait. A vizsgálat eredményeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakemberei is megerősítették.

Míg az utóbbi hetekben a Neumann Labs magyar tulajdonú diagnosztikai laboratóriumban elvégzett vizsgálatok esetében a koronavírus-pozitív esetek felét – és az elmúlt napokban már az esetek 90%-át! – a brit mutáns okozta.

Forrás: EgészségKalauz