Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: a rák és 3 oltás után lázasan fekszik otthon a magyar színész

koronavírus, rák, láz, színész

A 77 éves Ujlaki Dénes 3 oltás után kapta el a koronavírust. A színész évek óta küzd a rákkal.

A Jászai Mari-díjas, érdemes művésznél 2015-ben rákot diagnosztizáltak. Úgy tűnt már túl van a nehezén, ám a súlyos betegség két év múlva kiújult. Ujlaki jelenleg tünetmentes daganatos beteg, de nemrég elkapta a koronavírust.

„Lázasan fekszem itthon, és úgy érzem, mintha a bordáimat egy fogóval összeroppantották volna, a tüdőm pedig folyamatosan jelzi, hogy olyan terhelést kap, mintha épp maratont futnék. Egyszerűbben fogalmazva, covidos vagyok, elkaptam ezt az átkozott vírust a harmadik oltás után is. Egyébként megvan a véleményem a hazai járványkezelésről, erről a húzd meg, ereszd meg szisztémáról, már ha ezt annak lehet nevezni. Információt nem közölnek, bizonytalanságban tartják az embereket, ugyanakkor telt házas sportrendezvényeket tartanak, és csodálkoznak, hogy egyre több és több a fertőzött” – nyilatkozta Ujlaki Dénes a Blikknek.

Legutóbb a pekingi téli olimpiára készülő Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírustesztje lett pozitív a tesztje. A sportolónak nincsenek tünetei, ezért tovább edzhet. Az ötkarikás csapat mellett működő egészségügyi stáb a nemzetközi protokoll szerint tevékenykedik, az induláshoz öt egymást követő napon át negatív teszteredményre lesz szükség.

Omikron: innen érdemesebb mintát venni, hogy biztosabb eredményt mutasson a gyorsteszt - olvasson tovább!

A rövidpályás gyorskorcsolyázók arra készülnek, hogy ez a feltétel teljesül, így az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző a csapat után utazhat majd a kínai fővárosba.

Forrás: blikk.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához