Már online is kérhetnek segítséget a családok az Egyszülős Központtól

Már online is kérhetnek segítséget a családok az Egyszülős Központtól

Az Egyszülős Központ az online térbe helyezte át a szolgáltatásait, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan segítséget tudjanak nyújtani a bajba jutott családoknak.

Az Egyszülős Központ közleménye alapján online is elérhető a jogi segítségnyújtás, a coaching, a pszichológiai tanácsadás, a segítő beszélgetés, az állásközvetítés és álláskeresés. Emellett készítettek egy adatbázist a nagyobb települések és a budapesti kerületek önkormányzati támogatási lehetőségeiről, a köznevelési intézmények ügyeleti információiról, és az igénybe vehető ingyenes gyermekétkeztetési lehetőségekről.

Új szolgáltatásként pedagógusok segítségével online tanulási támogatást nyújtanak hét tantárgyból a gyermekeknek. A szülőket is támogatják: Énidő a karanténban címmel online egyéni és csoportos beszélgetéseket indítottak el. Az Egyszülős Központ adományokkal is segíti a rászoruló családokat, a koronavírus okozta krízishelyzet első heteiben több száz kiló tartós élelmiszert juttattak el számukra, emellett eddig 25 gyermeknek laptopot adományoztak, hogy részt vehessenek az online oktatásban.

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

Forrás: MTI