Ezeket látta már?

Koronavírus: egy 23 éves fiú módszerével visszanyerheti a szaglását

koronavírus, szaglás visszanyerése, covid, narancs

Egy 23 éves fiú családi praktikájával már sok Covid-19 fertőzött visszanyerte a szaglását.

Kemar Gary Lalor és édesanyja is átestek a koronavírus-fertőzésen, és mindketten elveszítették a szaglásukat. A nő azonban napokon belül visszanyerte a szaglását, mégpedig egy régi családi praktika segítségével. A fiú is kipróbálta, és neki is bevált, így a módszert videóra vette, és megosztotta a TikTokon, hogy más koronavírus betegeknek is segítsen. A videót már közel 4 millióan lájkolták, és ami a legérdekesebb: sokan írtak a fiúnak, hogy nekik is bevált a recept, és visszanyerték a szaglásukat.

Az egészhez csupán egy narancs kell, amit nyílt láng fölé kell tartani addig, amíg fekete nem lesz a gyümölcs héja. Ezt követően meg kell hámozni, a pépesre főtt narancsot barna cukorral össze kell keverni, és bekanalazni.

A módszert orvosok is tesztelték: egy brit sebész, Karan Rajan reagált is rá, aki elmondta, hogy a főtt narancs egyfajta szaglószervi tréning is lehet az orrnak, ezért is működhet a Covid-19 fertőzésen átesetteknél.

Ez is érdekelheti:

A BuzzFeed News-nak nyilatkozott a Pennsylvaniai Egyetem fül-orr-gégész professzora, Dr. James Palmer, aki azt mondta, hogy bár bevett gyakorlat a szaglószervi tréning, szakmai körökben vita folyik a módszerről - ami összetettebb a narancsos verziónál -, ugyanis az esetek kb. harmadánál működik. De azt ő is elismerte, hogy aki úgy érzi, bátran kipróbálhatja a fiú módszerét, hiszen veszítenivalója ezzel senkinek nincs.

Forrás: 24.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához