Ezeket látta már?

Koronavírus: ekkor dobhatjuk el a maszkot

maszk, koronavírus, covid, oltás, vakcina

Rusvai Miklós, víruskutató szerint belátható időn belül lekerülhetnek rólunk a maszkok!

Az RTL Klub szerdai híradójában Rusvai Miklós virológus elmondta, hogy mivel javulnak a magyarországi járványadatok, jó eséllyel május végére véget érhet a koronavírus 3. hulláma. Ezt követően még biztatóbbat mondott: az iskola végére talán a maszkok is lekerülhetnek, legalábbis átmenetileg. Természetesen, hozzátette, hogy ehhez központi döntés szükséges.

Kis aggodalomra adhat okot, hogy ma ismét 1000 fölé ment új fertőzöttek száma: csütörtökre 1416 koronavírus fertőzöttet igazoltak, ami ugyan enyhe, de emelkedő tendenciát jelez.

A viszonylag felhőtlen időszak nagyjából 3-4 hónapig tarthat a víruskutató szerint, ugyanis a meleg, száraz idő a koronavírus ellensége, hiszen ilyenkor sokkal nehezebben alakulnak ki légzőszervi panaszok. Októberben azonban, amikortól a párás, nyirkos és hideg idő újra beköszönt, újra résen kell lennünk:

Ha októberre az immunis emberek aránya nem éri el a 75-85%, akkor az újabb járványt indíthat el

A szakember szerint több tényezőn múlik, hogy lesz-e 4. hullám: többek között az átoltottságon nagyon sok múlik, és kiemelte, hogy a vírusra fogékony emberek aránya nem lehet több 20 százaléknál. Vagyis továbbra is a védőoltás beadására buzdította azokat, akik még nem vették fel.

Olvassa el ezt is!

Forrás: RTL KLUB
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához