Koronavírus: mostantól közlik mely régióban élnek a fertőzöttek, és az életkorukat is?

#koronavírus #koronavírus-tünet #karantén #járvány
2020.03.18.
Koronavírus: mostantól közlik mely régióban élnek a fertőzöttek, és az életkorukat is?

Többé nem lesz titok a koronavírussal fertőzöttek kora és az sem, hogy az ország mely részén élnek? A Népszava beszámolója szerint nem.

A Népszava úgy értesült, hogy a parlament népjóléti bizottságának ülésén ma Horváth Ildikó, egészségügyi államtitkár kiemelte, hogy mivel a napokban tömegesen térnek haza magyarok, a koronavírust is hozhatják magukkal. Elmondása szerint az első itthon azonosított koronavírussal fertőzött férfi valószínűleg egy külföldről hazatért tünetmentes rokonától kapta a fertőzést, ami világossá teszi: nem tudhatjuk ki fertőzött, és ki nem. A lap szerint Horváth Ildikó elmondta: közölni fogják a jövőben, hogy a fertőzöttek az ország mely részén élnek, és hány évesek.

Az államtitkár elmondta, hogy rendeltek lélegeztetőgépeket is, de nem tudni, mikorra érkeznek meg, és hozzátette: ha túl sok lesz a súlyos eset elkerülhetetlen lesz, hogy úgy mint a sürgősségi ellátásban az ellátók triázsoljanak, azaz eldöntsék, ki kerülhet gépre és ki nem.

A lap értesülései szerint az ülésen elmondták továbbá, hogy az országon áthaladó kamionokra jelzéseket tesznek, csak a kijelölt benzinkutakon tankolhatnak és egy külön "folyósón" közlekedhetnek, hogy ezzel is lassítsák a járványt. Ahol megállnak, ott 4 óránként fertőtlenítenek.

Forrás: Népszava.hu

Forrás: EgészségKalauz