Koronavírus: Siófokon kötelező az arcmaszk viselése csütörtöktől

#koronavírus #arcmaszk #Siófok #karantén
2020.03.31.

Siófok polgármestere április 2-tól kötelezővé teszi az arcmaszk viselését azokon a helyeken, ahol többen tartózkodnak egyidejűleg.

Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere a közösségi oldalán jelentette be, hogy csütörtöktől kötelező lesz az arcmaszk viselés a koronavírus-járvány idején:

"Április 2-ai hatállyal elrendelem, hogy Siófok közigazgatási területén az egyidejűleg többek által látogatott helyekre, főképp üzletekbe, vásárcsarnokba, szolgáltatókhoz, hivatalokba kizárólag szájmaszkban, avagy azt helyettesítő, a szájat, orrot eltakaró textilben (sál, kendő) lehet belépni.

Ennek alapvető célja, hogy a megelőzésre vonatkozó szabályokat betartó polgártársaink –köztük az üzletekben és hivatalokban dolgozók, a vevőkkel és ügyfelekkel közvetlenül érintkezők- biztonságát növeljük azokkal szemben, akik a mai napig kevéssé figyelnek oda másokra, így önmagukon és családtagjaikon kívül a környezetükre is fokozott kockázatot jelenthetnek. Pl. akik szájmaszk (helyettesítő textil) nélkül állnak a bolti sorban, kellő távolságot nem tartva, mások nyakába lihegve, akik köhécselnek, tüsszögnek maszk, sőt, alkalmanként tenyérbe temetkezés nélkül."

A polgármester tájékoztatást adott arról is, hogy a város 5000 db szájmaszkot helyez ki a hivatalokban, üzletekben, így, aki anélkül érkezik, elvehet egyet.

Nem éri el a háziorvosát? Hívja az Egészségkalauz orvosait! Kattintson IDE!

Forrás: EgészségKalauz